Dvaintridesetletnik si je pretekli mesec poškodoval kolenske vezi, v prvo ekipo aktualnih španskih prvakov pa se je vrnil že pretekli petek. »Andres čaka le še na zeleno luč zdravniške službe, kar pa je zgolj stvar formalnosti,« je na današnji novinarski konferenci razkril trener Barcelone Luis Enrique.

Iniesta bi sicer strategu katalonske ekipe še kako prav prišel že v nedeljo, ko je Barcelona na stadionu Anoeta proti Real Sociedadu iztržila zgolj remi (1:1), posledično pa v prvenstvu povečala zaostanek za vodilnim madridskim Realom na šest točk. Velika tekmeca se bosta pomerila v soboto na Camp Nou, kjer bo Barcelona, najverjetneje tudi s pomočjo Inieste, skušala prekiniti kar 31 tekem dolg niz neporaženosti belega baleta.

In čeprav je španski reprezentant po besedah Enriqueja že nared za najtežje napore, pa na sredino pokalno gostovanje, ki ga bodo Katalonci odigrali proti Herculesu, ne bo odpotoval. »Andres jutri ne bo zaigral, saj ne sme igrati zaradi kartonov. V nasprotnem primeru bi mu zagotovo namenil nekaj minut igralnega časa,« je povedal Enrique, o trenutni formi svojih varovancev pa dejal: »Povsem jasno mi je, da se moramo izboljšati. Igrati moramo bolj konstantno. Navkljub temu mislim, da ni razlogov za skrb. Z ekipo je vse v redu in še vedno smo favoriti za osvajanje lovorik, a moramo se izboljšati. Tako jaz kot igralci se zavedamo tega. Spomnite se moje prve sezone. Tudi takrat so mediji pretiravali glede mojih rezultatov, na koncu pa smo osvojili prvenstvo, kraljevi pokal in ligo prvakov,« je še sklenil Enrique.