V Vatikanu filmske projekcije prirejajo zgolj priložnostno, teme pa ne smejo biti v navzkrižju s cerkvenimi nauki. Nedavno so recimo prikazali film Neuklonljiv (Unbroken), v katerem je režiserka Angelina Jolie predstavila resnično zgodbo atleta in vojaka Louisa Zamperinija, sina italijanskih emigrantov v ZDA.

Film Molk temelji na romanu japonskega pisatelja Šusakuja Endoja (1923–1996), režiser pa je avtorske pravice za filmsko adaptacijo romana pridobil že pred 27 leti, vendar je očitno vrsto let čakal na pravi trenutek. Zgodba govori o dveh portugalskih jezuitih v 17. stoletju na Japonskem, ki se kot misijonarja spopadata z nasiljem in preganjanjem. Jezuita igrata Andrew Garfield in Adam Driver, v vlogi njunega mentorja pa nastopa Liam Neeson.

Hollywoodski velikan je režiser filmskih uspešnic, kot so Tolpe New Yorka, Letalec in Dvojna igra, znan pa je tudi kot avtor glasbenih dokumentarcev, kot so The Last Waltz (1978) o zadnjem koncertu zasedbe The Band, No Direction Home (2005) o Bobu Dylanu ter Shine a Light (2008) o britanski zasedbi The Rolling Stones. Scorsese je že pred leti napovedal svojo upokojitev, a je za leto 2018 že napovedan film v njegovi režiji The Irishman. sta, kul