Možnosti, da bi kmalu znova zaživele izlaške Medijske toplice skorajda ne obstajajo. Nekaj upanja, da bi propadajoče terme s hotelom oživele, se je sicer pojavilo pred meseci, a je vse ostalo le pri (spodletelih) načrtih na papirju.

Proti koncu lanskega leta je družba Met team, takrat še v lasti zasavskega poslovneža Romana Ahaca, od družbe Meja Šenčur odkupila 49–odstotni lastniški delež v družbi Hotel Medijske toplice. Ta nakup je dajal slutiti, da se je po nekaj letih naposled našel vlagatelj, ki bo oživel edino zunanje kopališče v Zasavju, ki ga domačini imenujejo kopalnica. Nakupu skoraj polovičnega lastniškega deleža Hotela Medijske terme bi namreč lahko sledil še nakup preostalega družbeniškega deleža od dveh lastnikov. Prvi je Avto Celje v stečaju, ki obvladuje skoraj 38-odstotni lastniški delež Hotela Medijske toplice. Drugi pa je družba Domine, z dobrim 13-odstotnim lastniškim deležem. Tako Avto Celje kot Domine, navsezadnje pa tudi Meja Šenčur, so v lasti propadle družbe PSZ v lasti znanega celjskega poslovneža Darka Zupanca.

Kot lastnik Hotela Medijske toplice Ahac ni dolgo vztrajal. Sredi letošnjega septembra je Met team prodal Vesni Starc. Iz dokumentacije, ki smo jo pridobili v uredništvu Dnevnika, je razvidno, da je Starčeva za nakup skoraj polovičnega lastnika Hotela Medijske toplice odštela tri tisoč evrov. To je natančno toliko, kot je pred meseci Meji Šenčur za 49-odstotni lastniški delež izlaškega turističnega kompleksa plačal Met team, takrat še v lasti Ahaca. Zakaj se je sploh odločila za nakup polovičnega lastniškega deleža Hotela Medijskih toplic smo skušali izvedeti pri Starčevi, vendar nam v stik z njo ni uspelo stopiti. Iz javno dostopnih podatkov je razvidno, da gre za Zagorjanko. Po zatrjevanju naših virov pa naj bi bila Starčeva življenjska sopotnica Ahaca, kar je slednji zanikal.

Vse skupaj je potekalo prepočasi

Kot je povedal Ahac, se je za nakup skoraj polovičnega lastniškega deleža Hotela Medijske toplice odločil, ker so želeli najti vlagatelja za ponovno oživitev term. »Sprva smo imeli kar nekaj vlagateljev, vendar so na koncu od svojih namer vsi odstopili. Med drugimi je bila naložba zanimiva za ruske vlagatelje, ki so se sprehajali naokoli in iskali priložnosti. Toda vse skupaj se je odvijalo prepočasi,« je povedal Ahac. Po njegovih pojasnilih so se dogovarjali tudi z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki ima milijonske terjatve do PSZ, torej lastnikoma Avta Celje in Domine. »Medtem ko so nam o načrtih na DUTB prisluhnili, so velik problem predstavljali tisti upniki, ki so proti lastnikom Hotela Medijske toplice vložili izvršbe,« je dejal Ahac in dodal, da ima kompleks skorajda negativno vrednost. Na njem imajo upniki vknjižene hipoteke v višini okoli 3,5 milijona evrov.

Po večletnem propadanju je svoja vrata Hotel Medijske toplice dokončno zaprl na začetku leta 2010. Skupina PSZ je turistični kompleks sicer dlje časa prodajala, vendar pri tem ni bila uspešna.