Postali bomo ključen element v preoblikovanju sveta, kajti Trump bo, kot bi dejal veliki novodobni mislec Branko Grims, ob izdatni pomoči sevniškega brhkega dekliča »za vselej opravil s politično korektnostjo in politično korektnim govorom, ki ni nič drugega kot oblika levičarske cenzure in je skrajno škodljiv za ves svet ter obstoj civilizacije«. Torej, naredil bo nekaj, na kar Slovenci željno čakajo že od časov Karantanije.

Revolucija se je pravzaprav že začela. Mislim, medijska. Ni si še novopečeni predsednik ZDA opomogel od šoka, ki so mu ga pripravili volilci, že je najboljše moštvo slovitega CNN priletelo na sončno stran Alp, da bi prebivalcem do zadnje vasi v Patagoniji pokazalo, od kod je ženska, ki je Donaldu tlakovala pot med zvezde. Da gre za crem de la crem novinarskega poklica, so novinarji CNN pokazali že s tem, da so našli Slovenijo, da so našli celo Sevnico in v njej celo hišo, v kateri je zavekala, prvi kupček podrla in prvo pleničko napolnila prva dama ZDA, ne da bi jih pri tem domorodci ujeli, skuhali in pojedli. O kako lucidnih, razgledanih in verodostojnih analitikih si-en-enovega novinarskega jagodnega izbora govorimo, priča njihova ugotovitev po zgolj 24-urnem obisku, da »Slovenci upravičeno sebe imenujejo evropska Nova Zelandija«. Nova Zelandija?

Preden se vrnemo k tej novinarski genialnosti, dajmo nekaj razčistit. Kdaj je prišlo do tako korenitega geostrateškega zasuka v naši državi in kdo ga je naredil? Katera vlada, kateri zunanji minister je zapustil svetlo pot, ki jo je v devetdesetih letih vizionarsko začrtal Lojze Peterle, rekoč, da bo Slovenija druga Švica, kar je vsaka slovenska družina sprejela kot svojo največjo obveznost do domovine: da bomo pridni, delovni, pošteni, bogati, strpni, učinkoviti in demokratični, kot so Švicarji. Dobro, doslej se nam je uspelo približati Švicarjem samo z referendumi, bedastimi sicer, da se nam Švicarji rezgetaje smejijo kot tisti konji v Volkswagnovi reklami, a kljub temu nihče ni javno izdavil, da bomo po novem raje Novozelandci kot Švicarji. O tem parlamentarne razprave ni bilo in bogme tudi referenduma ne.

Ampak CNN-u gre verjeti. To ni tam neka senzacij lačna komercialna televizija. Če so ugotovili, da hočemo iz Slovenije narediti Novo Zelandijo, potem je temu tako. Pa saj jim ni bilo težko ugotoviti, zakaj bi bili evropska Nova Zelandija. V prispevku odjemalce njihovih izdelkov seznanijo, da imamo morje, gore z zasneženimi vrhovi, zelene doline, nekaj ovac, da skoraj vsi govorimo angleško in da edino Prekmurcev ni mogoče razumeti, ker so verjetno nekakšni domorodci, aboridžini – skratka, vse je tako, kot na Novi Zelandiji. Ko pa so še nekega kmeta, ki je nedaleč od Kranja raztresal hlevski gnoj, vprašali, kaj je tista stavba na koncu njive, in jim je on v polomljeni angleščini pojasnil, da je to »cerkev oziroma church, in hiša Kristova«, so si-en-enovci logično ugotovili, da je to Christchurch, kar pa je veliko mesto na Novi Zelandiji. Ker so jim zvečer v hotelu v Ljubljani postregli z lokalno specialiteto, Wellingtonovo pečenko, Wellington pa je prav tako veliko mesto na Novi Zelandiji, so svet nemudoma obvestili, da je Slovenija evropska Nova Zelandija.

Zdaj je, kar je. Sramotiti se pred celim svetom ne smemo, saj bodo vsi prej verjeli CNN kot nam, če bomo rekli, da smo v resnici hoteli biti Švica. Pa še prve gospodinje ZDA ne smemo spravljati v zadrego, zato je najbolje, da se politika, znanost in družba v celoti posvetijo spreminjanju Slovenije v evropsko Novo Zelandijo. Večjih sprememb in posegov ne bo treba narediti. Kot so že ugotovili na CNN, okoljsko in geografsko smo že copy-paste Nova Zelandija. Če k temu dodamo, da tudi nas občasno strese kakšen potres, tako kot one tam sredi Tihega oceana, in da imamo tudi mi cunamije – vsaka razsodba ustavnega sodišča povzroči cunami – ter da bomo brez težav naselili še nekaj tisoč ovac, potem lahko rečemo, da imamo trdno novozelandsko podlago.

Ostane nam samo še nekaj manjših lepotnih posegov. Če že ne mislimo ustoličiti ragbija za nacionalni šport številka ena, potem bi morali vsaj žogobrcarje malce porediti in jih še bolj tetovirati ter naučiti, da pred tekmo v predpasničkih iz rafije odplešejo ples haka haka. Pri tem naj naši fantje rjovejo, da prestrašijo nasprotnika (ne bo težko, saj to obvladamo z gasilskih veselic, ko želimo prestrašiti mladež iz sosednje vasi), sklonjeni naprej naj z bosimi nogami treskajo ob tla, v pozdrav vzklikajo hongi(!) in potem nasprotnikove nosove podrgnejo s svojimi (tradicionalno slovensko noskanje).

Ni pa korektno od oblasti, da svojih državljanov ni obvestila o tej spremembi poti v lepšo prihodnost, ampak moramo to izvedeti v poročilih CNN. Če bi bili pravočasno seznanjeni s tem, bi že prestavili volan na desno in začeli voziti po levi. Ko opravimo še to, lahko povabimo novinarje CNN, da vidijo, kako je videti evropska Nova Zelandija v polnem sijaju.