V hokejski Tivoli je naposled posijalo nekaj sonca. Prepričljivo zadnjeuvrščena Olimpija je na minulih štirih tekmah v EBEL iztržila pet točk, kar je skoraj toliko kot pred tem v osemnajstih poskusih.

Ljubljančanom se še vedno izmikajo zmage po rednem delu tekme, saj so v tej zimi po šestdesetih minutah slavili na gostovanju v Znojmu. Zaostanek za zasledovalci je še vedno ogromen, a prihajajoči trije domači preizkusi (Alba, Beljak, Dunaj) ponujajo priložnost za novo bero točk. Presenetljiv je bil predvsem torkov odpor Olimpije v Linzu, kjer so slovenski prvaki nastopili močno zdesetkani (manjkali so Mušič, Harty, Planko, Pešut, Ropret...), a so z nepopustljivo igro v podaljšku iztržili točko. Podoba kluba je navkljub uspešnim predstavam v zadnjem tednu dni še vedno mizerna. Klubski uradniki denimo že mesec dni niso osvežili spletne strani, saj zadnja novica opozarja na oktobrski poraz z Dornbirnom.

Dolga vrsta poškodovanih pa je na Jesenicah. Železarji so v sredo za gol izgubili v Asiagu, kar jih je oddaljilo od vrha alpske lige. Jesenice so v Italiji nastopile zgolj s petnajstimi hokejisti in dvema vratarjema (manjkali so Us, Pance, Čimžar, DiCasmirro, Logar, Berlisk in Jeklič), na ogrevanju pa si je prepono poškodoval še najboljši strelec moštva Sotlar. Jeseniški nastop v končnici drugoligaškega tekmovanja sicer ni ogrožen, bodo pa morali železarji v izločilnih bojih pokazati več kot v zadnjem mesecu dni, ko so izgubili zmagovito formo.

Jesenice bodo v ponedeljek odigrale polfinalno tekmo domačega pokala z Bledom, hokejska zveza pa je prestavila finale, ki ga bodo namesto 5. decembra odigrali 9. januarja prihodnje leto.