Čeprav se je evropska košarkarska sezona šele pošteno začela, je že jasno, da so pred igralci Olimpije v evropskem pokalu le še tri preizkušnje. Ljubljančani v skupini D brez zmage zasedajo zadnje mesto, do konca pa si želijo le, da drugokakovostnega evropskega tekmovanja ne bi sklenili brez vsakega uspeha. Prva priložnost za ugoden izid bo danes, ko zmaji v 7. krogu gostijo nemški Ulm.

»Igralci ne razmišljajo o tem, ali bomo evropski pokal končali brez uspeha ali ne. Na vsaki tekmi imajo željo po zmagi. Nikakor jim ne morem očitati, da je nimajo. Na vseh dosedanjih obračunih se je morda zgodilo dvakrat, da pristop ni bil pravi. Sicer pa sam iz tega ne bi delal kakšnega problema,« pravi trener Olimpije Gašper Okorn, ki bo proti Ulmu zaradi zvina gležnja na tekmi proti Budućnosti zagotovo pogrešal Blaža Mesička, iz istega razloga pa je močno vprašljiv tudi nastop Nikole Jankovića, ki je že izpustil nedeljski obračun v Podgorici. Ulm v letošnji sezoni igra odlično. V nemškem prvenstvu na desetih tekmah še ni bil poražen, v evropskem pokalu pa je do zdaj izgubil dvakrat, obakrat proti Valencii.

Ljubljanski strateg ob vsakdanjem ubadanju z napornim ritmom tekem počasi že razmišlja o bližnji prihodnosti. Kaj bo ta prinesla za klub, še ni znano, saj se sponzorji še odločajo, ali ga bodo podpirali tudi v prihodnje in se spopadli s preostalim dolgom ali pa bodo od njega dvigniti roke. A z omenjenim se Okorn zavestno ne obremenjuje. Osredotočen je na moštvo, v katerem za nekatere kmalu skoraj gotovo ne bo več prostora. Prva na seznamu sta Semen Šaškov in Marko Mlađan, ki redko stopita na parket, naslednji pa že Stevan Milošević. Enaintridesetletni Črnogorec se v moštvu ni najbolje znašel, poleg tega pa med tekmo pogosto besni nad soigralci in se prepira s trenerjem. »Šaškov in Mlađan nista igrala že kar nekaj časa, za kar obstaja razlog. Milošević ima svojo vlogo, predvsem ko manjka Janković, a pri njem ne gre brez težav. Pričakovali smo več, kaj drugega kot to, da poskušamo iz njega potegniti čim več, pa nam ne preostane,« je o omenjenih igralcih povedal Okorn.

Kljub pomanjkanju treningov, ki se bo pri Olimpiji vleklo do sredine decembra, je opazen droben napredek v igri. »Določene stvari so boljše, a se poslabšajo druge. Ker igramo skoraj vsak drugi dan, ni časa za korenite spremembe. Po koncu evropskega pokala bomo naredili natančno analizo in se zakopali v delo. Sicer pa igramo glede na zmožnosti precej solidno. Dalo bi se iztisniti še kaj več, a… Korak za korakom,« je sklenil Okorn.