Donald Trump na tviterju večkrat nepremišljeno objavlja zapise, s katerimi imajo njegovi strokovnjaki za odnose z javnostjo polne roke dela, da njihovo škodo vsaj nekoliko omilijo. Z Alecom Baldwinom že tako nista v najboljših odnosih, njegov prikaz bodočega ameriškega predsednika v oddaji Saturday Night Live pa je spor le še poglobil.

Alec Baldwin v skeču igra Trumpa, Kate McKinnon pa njegovo glavno svetovalko za odnose z javnostmi in glas predvolilne kampanje Kellyanne Conway. Baldwin se kot Trump sreča z mnogimi bodočimi sodelavci, rdeča nit celotnega videoposnetka pa je Trumpovo spoznanje, da so bile njegove obljube v predvolilni kampanji zelo težko uresničljive. Kate McKinnon prikaže Conwayevo kot obupano sodelavko Trumpa, ki se zaveda, da se bo ameriški bogataš težko spoprijel z resničnimi izzivi vodenja Združenih držav Amerike.

Trumpu nastop Baldwina ni ušel, na tviterju je zapisal, da je šlo za »popolnoma enostranski prikaz, ki je bil politično motiviran in niti malo smešen«. Na koncu se je še vprašal: »Enakomerno predstavljanje v medijih za vse?« s čimer je mislil na enako količino pojavljanja v medijih za vse udeležene strani, ki je veljala med predvolilno kampanjo.

Njegov odgovor Baldwinu ni ušel, bodočemu predsedniku države je odgovoril prek uporabniškega računa svoje fundacije (AB Foundation): »Enako časa za vse? Volitve so mimo, ni več enakomernega predstavljanja v medijih. Zdaj moraš poskusiti biti predsednik, ljudje pa se bodo odzivali na tvoja dejanja. To je bolj kot ne to,« je zapisal Baldwin.

Ameriški igralec je Trumpa upodobil že v času predvolilne kampanje, ta pa z njegovimi prikazi že dalj časa ni zadovoljen. V intervjuju za ExtraTV lahko slišite, kaj ga je pri Baldwinovi upodobitvi najbolj motilo. »Sem mnogo bolj prijazen in dober človek, kot me v tej oddaji želijo prikazati.«