Aktualni slovenski prvaki so po prepričljivi domači zmagi s 3:1 na gostovanje v Montpellier odpotovali polni samozavesti. Po tekmi v Tivoliju je bilo v njihovih izjavah mogoče zaznati celo drobec podcenjevanja do tekmeca, kar bi jih včeraj kaj kmalu lahko drago stalo. Dvoboj za uvrstitev med 20 najboljših evropskih ekip je bil namreč izredno izenačen, saj so bili vsi nizi odločeni v končnici, na koncu pa so o zmagovalcu odločali malenkosti in zlati niz.

Začetek je bil za Ljubljančane spodbuden. Vodili so ves uvodni niz, nekoliko bolj otipljivo prednost treh točk (18:15) pa jim je z uspešnim blokom priigral Žiga Štern. Gostitelji so v naslednjih minutah sicer nadoknadili zaostanek, a vseeno morali priznati premoč slovenski ekipi. Po spodbudnem začetku je sledilo precej bolj klavrno nadaljevanje. V igri odbojkarjev trenerja Zorana Kedačiča so se začele vrstiti napake, teh se je samo v drugem nizu nabralo kar devet, slabši pa so bili tudi njihovi servisi in igra v bloku. Navzlic temu so bili v vseh naslednjih nizih blizu tekmecu, v vrstah katerega je blestel korektor Marien Moreau. Kapetan ekipe Arago de Sete je bil s 33 točkami z naskokom najučinkovitejši igralec na igrišču in hkrati tudi najzaslužnejši, da so francoski podprvaki dobili sledeče tri nize.

O uvrstitvi v elitno evropsko tekmovanje je tako odločal zlati niz, v katerem so odbojkarji ACH Volleyja znova zablesteli. Če je Arago de Sete uvodoma še držal stik (6:6), je v nadaljevanju povsem popustil. Gosti so nanizali štiri zaporedne točke, v zaključku pa prednost še povečali in niz dobili s kar 15:9. V zlatem nizu se je z nekaj ključnimi točkami izkazal Žiga Štern (tekmo je končal pri 25 točkah), medtem ko je v obrambi navdušil libero Jani Kovačič

Serijski slovenski državni prvaki so se tako še desetič uvrstili v ligo prvakov, kjer se bodo v skupinskem delu pomerili z Modeno, romunsko Craiovo in zmagovalcem dvoboja med poljskim Skra Belchatowim in Paokom iz Soluna.

»Izjemno smo veseli, da se nam je uspelo uvrstiti v ligo prvakov. Francozi so pred svojimi navijači bolje igrali, mi pa smo jih skoraj v vseh nizih lovili. V zaključku zlatega niza smo vrhunsko odigrali v obrambi, v napadu pa uspešno zaključili,« je svoje misli po tekmi strnil kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs.