Motiviran kot lev, osvobojen iz kletke, se je v skupinski dvoboj tretjega kroga sklepnega teniškega mastersa sezone podal Stanislas Wawrinka. Švicar si je v londonski areni O2 želel premagati številko 1 svetovnega tenisa Andyja Murrayja v dveh nizih. Dvoboj se je res končal v dveh nizih in tudi dvema zlomljenima loparjema. Oba niza je dobil Andy Murray, oba loparja pa po odvzetih začetnih udarcih v svojem slogu zlomil Wawrinka. Potem ko sta Murray in izzivalec Novak Đoković dobila vse tri dvoboje v skupini, bosta favorita v današnjih polfinalih. Medtem pa športna javnost nestrpno pričakuje njun morebitni nedeljski dvoboj, v katerem bo zmagovalec leto končal kot številka 1 na svetu.

»Stan the Man« ima neverjetno statistiko v dvobojih s prvimi igralci sveta. Vse tri je namreč dobil, ko se je z njimi pomeril v finalih turnirjev največje četverice, in sicer je dvakrat vzel skalp Đokoviću, enkrat pa Rafaelu Nadalu. Včeraj pa je proti Murrayju izgubil že 20. dvoboj proti številki 1, ko ni igral v finalu grand slama. Izgubil je torej prav vse dvoboje z najboljšimi igralci na svetu, kar je za tako nepredvidljivega igralca, kot je Švicar, zares neverjetna statistika. S porazom je Wawrinka omogočil Japoncu Keiju Nišikoriju, da si je zagotovil uvrstitev v četrtfinale še pred dvobojem s Hrvatom Marinom Čilićem.

Murray je 168 tisoč evrov, kolikor prinaša zmaga v skupini, in 200 točk za svetovno lestvico osvojil lažje, kot je pričakoval. Wawrinki se taktika hitrega zaključevanja udarcev ni izšla. »Vesel sem, da sem dvoboje v skupinskem delu dobil brez izgubljenega dvoboja, kar mi do zdaj ni uspelo še nikoli. Upam, da me do konca sezone čakata še dva dvoboja,« pravi Andy Murray, ki se bo v današnjem polfinalu pomeril z Milošem Raonićem. »Vselej je težko igrati proti tako izvrstnemu izvajalcu začetnih udarcev, kot je Raonić. Toda ob podpori tako sijajne publike niti pomislim ne na kaj drugega kot zmago,« pred današnjo popoldansko tekmo, ki bo ob 15. uri, napoveduje Murray. Statistična primerjava pri Murrayju in Raoniću daje 73 odstotkov možnosti Škotu, ki je dobil osem od enajstih medsebojnih dvobojev (po enega sta oba dobila brez boja), tudi vseh pet letošnjih.

Zaključni teniški masters, skupina Ivana Lendla, 3. krog: Raonić (Kan, 4) – Thiem (Avs, 8) 7:6 (5), 6:3, končni vrstni red: 1. Đoković 3 zmage in 0 porazov, 2. Raonić 2:1, 3. Thiem 1:2, 4. Monfils 0:2, 5. Goffin 0:1, skupina Johna McEnroa, 3. krog: Murray (VB, 1) – Wawrinka (Švi, 3) 6:4, 6:2, Nišikori (Jap, 5) – Čilić (Hrv, 7) – večerni dvoboj, vrstni red: 1. Murray 0:0, Nišikori (-1) in Wawrinka po 1:1, Čilić  (-1) 0:2, polfinalna para, danes ob 15. uri: Murray – Raonić, ob 21. uri: Đoković – Nišikori.