Včerajšnja seja nadzornega sveta novogoriškega Hita je s točko razno prinesla tudi predčasni odhod sedanjega predsednika uprave Dimitrija Picige in članice uprave Simone Mele. »Razlogi so različni pogledi na vodenje družbe v prihodnosti,« je po koncu seje povedal prvi nadzornik Hita Marino Furlan. Podrobnejših razlogov za zdaj ni želel pojasnjevati.

Picigi bi sicer mandat potekel junija 2018, se je pa o njegovem slovesu ugibalo že dlje časa. Odhaja sporazumno, vodil pa ga bo še do konca letošnjega leta. Novega predsednika uprave bodo z razpisom začeli iskati prihodnji teden. Naslednika vsekakor čakajo negotovi časi in postopek privatizacije. S spremembo igralniške zakonodaje bo namreč delež države v igralniškem podjetju naprodaj.

Iz včerajšnjega Furlanovega skopega odziva je bilo razbrati, da poslovanje družbe ni razlog za razhod. Hitovi kazalniki poslovanja se letos izboljšujejo.

Kot smo že poročali, so nadzorniki od Picige že dlje časa zahtevali poslovno prestrukturiranje Hita, kjer imajo še vedno večnivojsko odločanje in zaradi tega pogoste primere »izgubljenega s prevodom«. Drug problem so bila po naših informacijah pogajanja o kolektivnih pogodbah, ki jih še niso odprli, tretji pa odgovor uprave in iskanje rešitev za spremembo vse bolj starajoče se strukture obiskovalcev. Precej slabe volje je Piciga povzročil tudi solastnici Hita, novogoriški mestni občini, saj je od nje zahteval vračilo preveč plačanega nadomestila za stavbna zemljišča, in sicer tudi za leto, ko je lokalna skupnost Hitu občutno znižala omenjeno dajatev.