Hokejisti Olimpije so v EBEL potrebovali skoraj mesec dni, da so v Szekesfehervarju na Madžarskem znova občutili slast zmage. V tekmi brez obramb se je v podaljšku po toči enajstih zadetkov sreča le nasmehnila najmanj zanesljivemu in prepričljivo zadnjeuvrščenemu kolektivu v odprtem prvenstvu Avstrije, ki bo nocoj na tivolskem ledu gostilo Dunaj (19.15).

Položaj ljubljanskega kluba ostaja nespremenjen, saj je Olimpija brez možnosti za vidnejši dosežek trdno prikovana na dno lestvice. Za priključitev k tekmecem bi potrebovala niz zmag, kar je glede na očiten kakovostni prepad med Olimpijo in drugimi klubi nemogoče pričakovati. Že od prvega dne priprav na novo sezono je znano, da bo Olimpija v ostri konkurenci skušala predvsem preživeti dolgo zimo in ohraniti upanje, da je vodstvo tekmovanja ne bo izločilo iz lige, kar bi slovenskemu hokeju za nekaj let zaprlo vrata v EBEL. Ob nadaljevanju morečega ozračja je v tivolski dvorani vse več ugibanj, ali bi bilo za Olimpijo nemara boljše, da bi se priključila konkurenci v drugoligaški alpski ligi, kar bi prav tako vneslo določeno mero tveganja. Bržčas bi se zamajal partnerski odnos kluba s peščico sponzorjev, ki še vztrajajo, obenem pa ne gre pozabiti, da imajo igralci podpisane pogodbe izključno za igranje v EBEL. V primeru nastopanja v alpski ligi bi tivolski klub prejel tudi manj finančnih sredstev iz Magistrata.

Na Jesenicah so bistveno več pričakovali od nastopanja v novoustanovljeni alpski ligi, ki v železarskem mestu z izjemno hokejsko tradicijo ne pritegne širokega kroga navijačev. Jeseničani se v zadnjem obdobju ubadajo s številnimi poškodbami, na tuje sta že odšla reprezentanta Aleš Kranjc in David Rodman, kar je privedlo do spremembe na vrhu lestvice. Pred jutrišnjim derbijem s Pustertalom so železarji po zaostanku z 0:2 s težavami ugnali zadnji Bregenzerwald.