Navsezadnje obiščemo stranišče več kot 2500-krat na leto in je nezavedno eden najpomembnejših elementov vsakega stanovanja. Zato 19. novembra obeležujemo svetovni dan stranišč, ki prinaša pomembno sporočilo, saj opozarja na neurejene sanitarne razmere po svetu in s tem veliko zdravstveno tveganje.

Vsakoletni družbeno odgovorni projekti

Praznovanju oziroma osveščanju se pridružuje tudi Geberit, vodilni inovator na področju sanitarne tehnike, ki je že vrsto let strateško usmerjen k trajnostnemu razvoju. Z vsakoletnimi družbeno odgovornimi projekti pomaga ljudem z manj razvitih območij sveta do boljših osnovnih sanitarnih pogojev. Po lanskoletni uspešni akciji v osnovni šoli v Južni Afriki so svojo pomoč in znanje letos ponudili osnovni šoli v Varšavi.

Več kot 2,6 milijarde ljudi po vsem svetu, vključno z milijardo otrok, živi brez osnovnih sanitarnih prostorov, kar akutno ogroža njihovo zdravje: uničujoče bolezni, kot so kolera, malarija, griža in tifus, se lahko bliskovito razširijo kot posledica nezadostne higiene. Geberit tem območjem poleg vseh potrebnih materialov in sredstev za gradnjo sanitarnih prostorov nudi tudi pomoč pri načrtovanju in koordiniranju celotnega projekta gradnje.

Akcija zaposlenih letos v Varšavi

Prizadevni Geberitovi zaposleni vsako leto preživijo nekaj tednov na gradbišču in vložijo v projekt vse svoje znanje, trud in željo po izboljšanju sveta. Z njihovo pomočjo živi s vsakim letom več otrok in odraslih bolj zdravo ter čisto življenje. Glavni cilj je namreč zagotoviti trajnostni razvoj, tudi s pomočjo urejenih sanitarnih razmer kot ene od osnov za zdravo življenje.

Geberit je zato tudi letos nadaljeval s svojo tradicijo izvajanja socialnih projektov. V okviru letošnjega projekta so praktikanti v oktobru odpotovali na Poljsko v Varšavo, kjer je osnovna šola "Żwirki i Wigury" s tristo učenci nujno potrebovala pomoč. Ekipa Geberit jim je skupaj z vajenci popolnoma prenovila vse sanitarne prostore in inštalacije ter s tem otrokom omogočila boljše in bolj zdravo življenje.