Kot je še sinoči poudaril prvi mož obalnega prvoligaša Valenčič, je predsednik Olimpije Milan Mandarić v Kopru deloval kot mecen. Obenem je še dejal, da ima klub zagotovljena sredstva za nemoteno delovanje, da pa gredo vse transakcije preko stečajnega upravitelja.

Z ugotovitvami Koprčanov pa se ne strinja Mandarić, ki je danes poslal odprto pismo, v katerem zatrjuje, da težave v FC Koper nikoli niso bila njegova želja.

Pismo Mandarića v celoti objavljamo spodaj.

»V prvi vrsti se obračam slovenski javnosti z namenom, da postavim končno piko na i različnim govoricam oziroma natolcevanjem v zvezi z dogajanjem v Kopru. Težave, ki so nastale v FC Koper, niso prišle kot posledica moje želje ali volje! In zagotovo, to moram poudariti, nikoli nisem bil in tudi ne bom ovira za obstoj FC Koper v slovenskem klubskem nogometu. Po mojem skromnem prepričanju sem v preteklosti storil veliko pozitivnih stvari za koprski klub in ni skrivnost, da mu v prihodnje želim veliko sreče in športnih uspehov. Ob tej priložnosti naprošam vse slovenske medije in njihove predstavnike, da pričujoči odziv na dogajanje v FC Koper sprejmejo za mojo zadnjo izjavo za javnost, saj želim vso svojo energijo, izkušnje in znanje usmeriti v nadaljevanje uspešne zgodbe v NK Olimpija Ljubljana.«