Tudi v petem poizkusu košarkarjem Olimpije v evropskem pokalu ni uspelo pripraviti presenečenja in na kolena spraviti katerega izmed nasprotnikov v skupini D. Tokrat je bil v Krasnodarju nasprotnik Kuban, ki je slabo krenil v letošnjo sezono. Pred obračunom z Ljubljančani je rusko moštvo zamenjalo trenerja. Saša Obradović je prišel namesto Fotisa Katsikarisa, novo avanturo pa začel z zmago proti zmajem.

Ljubljančani so obračun z neprimerno bogatejšim nasprotnikom začeli slabo, a se nato zbrali in 30 minut držali korak z nasprotnikom. Ko je kapetan Mirko Mulalić ob koncu tretje četrtine in v začetku četrte z dvema trojkama svoje moštvo dvakrat približal na vsega šest točk zaostanka, se je zdelo, da se zna Olimpija proti neprepričljivemu Kubanu v zaključku le vmešati v boj za zmago. A sledil je silovit odgovor gostiteljev, ki so začutili, da je vrag odnesel šalo. V osmih minutah so naredili delni izid 20:7 in tako dokazali, da njihov uspeh nikoli ni bil zares pod vprašajem.

»Moštvo Lokomotiv Kuban je bilo zagotovo boljše na parketu vseh štirideset minut. Naša težava na začetku tekme je bila predvsem njihov skok v napadu. Ob tem smo bili premalo agresivni, kar izda podatek, da so gostitelji izvajali zgolj devet prostih metov. Vse to je bilo nesprejemljivo. V tretji četrtini smo popravili napake. Imeli smo priložnost pri šestih točkah zaostanka, a je že v naslednjem trenutku Collins oziroma njihov dober skok v napadu odločil tekmo,« je po tekmi povedal trener Olimpije Gašper Okorn, ki ga z igralci že jutri čaka obračun državnega prvenstva proti Tajfunu, kjer bosta zaradi kazni manjkala Brandon Jefferson in Blaž Mesiček.

Preostali izid 6. kroga v skupini D: Ulm – Valencia 60:86 (9:24, 34:45, 49:67, Braun 16; San Emeterio 19).