Andy Murray in Novak Đoković sta morala pokazati mišice, da sta dobila dvoboja drugega kroga v skupini na zaključnem teniškem mastersu sezone. Nova številka ena svetovnega tenisa Andy Murray je strl odpor Keija Nišikorija v 200 minutah, kar je bil najdaljši dvoboj v zgodovini zaključnih mastersov, ki se je končal v treh nizih. Škot je na veselje glasne publike v Areni O2 zmagal s 6:7 (9), 6:4 in 6:4.

»Trenutno se ne počutim najbolje, a gre sezona h koncu. Upam, da me čakajo še trije dvoboji do konca sezone, če bom uspešen tudi v polfinalu. Toliko moči še imam, čeprav priznam, da sem že pošteno utrujen,« je povedal Andy Murray. »Trdo sem garal, da sem v odločilnih trenutkih zbran. S Keijem sva imela v tej sezoni nekaj izjemno dolgih dvobojev, tudi dve uri daljših od včerajšnjega, tako da najini maratoni niso nič nenavadnega,« pravi Murray, ki številko ena svetovnega tenisa brani odlično, saj je dobil uvodna dvoboja v skupini prvič po letu 2008.

Tudi Novak Đoković je moral na sklepnem teniškem mastersu v Londonu pokazati vse svoje znanje, da je osmič v karieri ugnal Miloša Raonića. Črnogorec s kanadskim potnim listom je bil ves čas dvoboja motiviran, zbran in odločen, da prvič v karieri vzame Đokovićev skalp. Več kot dejstvo, da je iz Đokovića iztisnil maksimum, mu ni uspelo. Srb se je uvrstil v sobotni polfinale, še prej pa ga danes čaka dvoboj z »odpisanim« Francozom Gaëlom Monfilsom.

»Ko proti tako odličnemu izvajalcu začetnih udarcev dobiš dve podaljšani igri, moraš pridobiti samozavest. Veseli me, da sem ostal zbran, ko sem se v podaljšanih igrah znašel v zaostanku. Gremo naprej,« motivirano razlaga Novak Đoković, ki v teh dneh v Londonu nima miru pred otoškimi novinarji. Zastavljajo mu vprašanja, ob katerih se srbski športni junak čuti utesnjenega. In še bolj motiviranega, da z rekordno šesto zmago na zaključnih mastersih znova postane številka ena na svetu.

Miloš Raonić in najmlajši udeleženec sklepnega turnirja najboljše osmerice bosta drevi v skupini odigrala izločilni dvoboj. Zmagovalec se bo uvrstil v polfinale, kar bi za Avstrijca pomenilo vrhunec kariere. »S svojo igro sem zelo zadovoljen in sem optimističen pred dvobojem s Thiemom. Proti Đokoviću sem odigral odličen dvoboj, po katerem sem dobil znova potrditev, da sem blizu vrhu. Je pa dejstvo, da Đoković vselej, ko potrebuje prvi servis, tudi zadene. V nasprotju z mano, ki ga v odločilnih trenutkih ne. Za to prvino bom moral še naprej garati,« se zaveda Raonić.

Zaključni teniški masters, skupina Ivan Lendl, 2. krog: Đoković (Srb, 2) – Raonić (Kan, 4) 7:6 (6), 7:6 (5), vrstni red: Đoković 2 zmagi in 0 porazov, Raonić in Thiem po 1:1, Monfils 0:2, skupina John McEnroe, 2. krog: Murray (VB, 1) – Nišikori (Jap, 5) 6:7 (9), 6:4, 6:4, vrstni red: Murray 2:0, Nišikori po 1:1, Wawrinka (–1) in Čilić (–1) po 0:1, današnji spored, ob 15. uri: Đoković – Monfils, ob 21. uri: Raonić – Thiem.