Za jubilejni, deseti nastop med evropsko elito je ACH Volley v drugem krogu kvalifikacij odpravil ciprsko ekipo Omonia (dvakrat 3:0), na zadnji stopnički pred skupinskim delom pa ga čaka obračun s podprvaki Francije. Današnja tekma bi morala biti v Stožicah, toda zaradi tamkajšnjega včerajšnjega koncerta francoskega glasbenika Jean-Michela Jarra so se morali odbojkarji prisilno preseliti v Tivoli. Ta dvorana jim je vsekakor ljubša in bolj domača, saj v njej opravijo vse treninge in tekme, prvi dvoboj v Stožicah v letošnji sezoni so odigrali šele pred desetimi dnevi proti Omonii, ko se je na tribunah zbralo le 300 gledalcev.

Medtem ko si ACH Volley v domači ligi po sedmih tekmah deli prvo mesto s kamniškim Calcitom (po šest zmag in poraz), gre ekipi Arago de Sete v francoski precej slabše: po štirih tekmah je šele deveta v 12-članski ligi z eno zmago in tremi porazi. O Omonii je imel Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja, zelo malo podatkov, pred tekmo s Francozi so razmere drugačne: »Arago poznamo precej bolje kot Omonio, saj imamo več podatkov in posnetkov. V primerjavi s prejšnjo sezono je francoska ekipa igralsko precej spremenjena. A z igro nasprotnika se ne obremenjujemo, saj smo mi tisti, ki moramo igrati svojo pravo igro, če želimo uspeti. Imamo rešitve za Arago, a jih moramo znati uporabiti na igrišču.« V primerjavi s tekmo proti Omonii je Kedačič dobil pomembno okrepitev, saj je v klub – že četrtič – prišel Jan Pokeršnik, ki je pred sezono prekinil pogodbo z nemškim Herrschingom, do pred desetimi dnevi pa je bil brez kluba.

Z ekipo iz pristaniškega mesta Sete na jugu Francije, ki ima tri tujce (Brazilca Luiza Martinsa Seneja, Nizozemca Ewouda Gommansa in Argentinca Nicolasa Mendeza), že ima izkušnje igralec ljubljanskega kluba Jani Kovačič. V minuli sezoni je igral v francoskem Cannesu, a pogodbe ni želel podaljšati, saj je bil razočaran nad razmerami v klubu, pomanjkanjem denarja, slabimi rezultati »Ko sem bil član Cannesa, je bil Arago zelo dober in je zasluženo osvojil drugo mesto v francoski ligi. Letošnje ni začel najbolje, a bo zagotovo prikazal boljšo igro, kar seveda velja tudi za nas. Veseli smo, da bomo igrali v Tivoliju, zato upam, da nam bodo dvorana in navijači dali dodatno energijo,« se nadeja 24-letni Jani Kovačič, ki si je na prvi tekmi z Omonio v Nikoziji v drugem nizu poškodoval gleženj, zato na povratni ni igral, zdaj pa je nared za Arago.