Miloš Raonić je dočakal svojo prvo zmago za zaključnem teniškem mastersu sezone. Naturalizirani Kanadčan je predlani ob debiju na sklepnem turnirju najboljše osmerice gladko izgubil dvoboja z Rogerjem Federerjem in Andyjem Murrayjem, nato pa zadnje tekme zaradi poškodbe ni igral. Lani se Raonić ni uvrstil med najboljših osem, letos pa je v prvem krogu po 84 minutah igre gladko s 6:3, 6:4 premagal Francoza Gaëla Monfilsa.

Proti veliki teniški četverici je Raonić v svoji karieri dobil sedem dvobojev, 30 pa jih je izgubil. Z drevišnjim tekmecem Novakom Đokovićem je izgubil vseh sedem tekem, Rafaela Nadala je dobil enkrat v sedmih tekmah, nekoliko boljši statistiki pa ima proti Rogerju Federerju (3 zmage in 9 porazov) ter Andyju Murrayju (3:8). »Lepo bi bilo negativno statistiko z Novakom prekiniti na zaključnem mastersu,« priznava Miloš Raonić, ki se je rodil 27. decembra 1990 v Titogradu. Dobra tri leta kasneje sta se oče Dušan in mama Vesna odločila, da se zaradi negotove politične situacije preselijo v Ontario. V Kanadi se je Miloš, kot Raonića kličejo v poklicnem športu, teniško hitro razvijal, kot državljan nove države pa je že pred petimi leti postal najvišje uvrščeni Kanadčan na svetovni lestvici. Najvišje je mejnik postavil v zadnjih tednih, ko je postal četrti igralec sveta.

Raonićev adut je vselej njegov začetni udarec. Ko je v prvem krogu v Londonu ugnal Gaëla Monfilsa, Francozu ni ponudil niti ene možnosti za odvzem servisa, medtem ko je sam izkoristil dve od devetih priložnosti. Poleg Hrvata Iva Karlovića in Američana Johna Isnerja ima Raonić najboljši servis v teniški karavani, kar kažeta odstotek dobljenih iger na njegov začetni udarec in število doseženih asov. Odstotek prvega servisa Miloša Raonića bo torej drevi v Areni O2 zelo pomemben, Raonić pa bo imel tudi v primeru poraza pojutrišnjem lepo priložnost, da se z zmago proti Avstrijcu Dominiku Thiemu uvrsti v prvi polfinale zaključnega mastersa sezone.

Zaključni teniški masters, skupina Ivan Lendl, 1. krog: Raonić (Kan, 4) – Monfils (Fra, 6) 6:3, 6:4, vrstni red: Đoković in Raonić po 1 zmago in 0 porazov, Monfils in Thiem po 0:1, skupina John McEnroe, 1. krog: Nišikori (Jap, 5) – Wawrinka (Švi, 3) 6:2, 6:3, današnji spored, ob 15. uri: Monfils – Thiem, ob 21. uri: Đoković – Raonić.