Hokejisti Olimpije so izgubili že osmo tekmo zapovrstjo v EBEL, kjer so že vso sezono prikovani na dno lestvice, z vsako novo tekmo pa se ljubljanski zaostanek za najbližjimi tekmeci vztrajno povečuje. Po osemnajstih odigranih krogih znaša že dvanajst točk za predzadnjima Albo in Dornbirnom, vodilna Salzburg in Dunaj pa imata debelih 33 točk naskoka, kar nazorno prikazuje nemoč slovenskih prvakov v najvišjem regijskem tekmovanju.

Sinoči je na tivolskem ledu pred skromnimi 600 obiskovalci gostoval Znojmo in slavil s 3:2 (1:1, 1:0, 1:1). Olimpija je ravno proti češkemu predstavniku pred slabim mesecem dni zabeležila zadnjo in sploh prvo letošnjo zmago po rednem delu tekme, tokrat pa se je tekmec ljubljanskega izziva lotil resneje. Povedel je že po 36 sekundah igre, kar se Olimpiji prepogosto dogaja. V tej sezoni je tivolski kolektiv v prvi minuti prejel zadetek že na peti tekmi, kar dodatno otežuje že tako zahteven položaj moštva z rekordno nizkim proračunom.

Po dveh tekmah premora je zeleni dres včeraj vendarle oblekel prvi vratar Jeff Frazee (njegova zamenjava Jakob Raišp je proti Salzburgu in Innsbrucku prejel kar sedemnajst golov), ki ga je po uradni razlagi mučila poškodba, neuradno pa tako kot Raphael Bussieres ni igral zaradi zapletov pri izplačilu plače. Čeprav je Olimpija sinoči zbrala več strelov na vrata kot Znojmo (33:29), so imeli gostje več kakovosti v napadu, da so v zadnji tretjini povedli s 3:1. Chris Langkow je še vlil nekaj upanja za morebiten podaljšek, vendar je Olimpiji zmanjkalo časa in idej, da bi prekinila moreč niz porazov. V prihodnjih dveh tednih bodo Ljubljančani v ostrem ritmu odigrali šest tekem. Že jutri bodo gostovali na Madžarskem, kjer jim ne bo pomagal Adis Alagić, ki se je preselil v drugo švicarsko ligo.

Jeseniški hokejisti pa se oddaljujejo od vrha v drugoligaški alpski ligi. V soboto zvečer za železarje ni bilo kruha proti Asiagu, ki je v Podmežakli slavil s 3:2 (3:0, 0:0, 0:2). Jeseničani so nastopili zgolj s sedemnajstimi hokejisti, med tekmo se je poškodoval še Aleš Jeklič, kar so gostje iz Italije izkoristili in v prvi tretjini vodili že s 3:0. Prednost so do konca zadržali, gostiteljem pa je ob dveh golih v zadnji minuti zmanjkalo časa, da bi izsilili podaljšek. Jesenice so po tretjem porazu v sezoni padle na četrto mesto, vodilni Ritten ima že devet točk naskoka pred edinim slovenskim predstavnikom v tem tekmovanju.