Za košarkarji Krke in Olimpije je uspešen konec tedna v ligi ABA. Novomeščani so proti MZT storili tisto, kar Ljubljančanom pred tednom dni ni uspelo, saj so spravili na kolena letos izredno neprepričljivo makedonsko moštvo in s tem dosegli že četrto zaporedno zmago. Pomembni dve točki so proti FMP po podaljšku vknjižili tudi zmaji, ki so se tako znova nekoliko oddaljili od zadnjega mesta. Po zmagah proti Šenčurju v državnem prvenstvu in srbskemu moštvu v jadranskem tekmovanju v moštvu vlada nekoliko boljše vzdušje, nad klub pa se zgrinjajo črni oblaki.

Da bo poenostavljena prisilna poravnava Olimpije neuspešna, je jasno že nekaj dni. S tem se je v petek seznanil tudi svet sponzorjev, ki se je zbral na sedežu BTC. Prav pokrovitelji pa bodo tisti, ki bodo v kratkem odločali o usodi kluba. Približno 700.000 evrov, kolikor bi v primeru uspešne poenostavljene prisilne poravnave skupaj z davki znašal preostali dolg, so obljubili v vsakem primeru, a finančna sredstva še niso pridobljena. Če bo tako tudi čez nekaj tednov, ko bo neuspela poenostavljena prisilna poravnava pravnomočna, bo klub skoraj gotovo razglasil stečaj.

Ljubljančani so v skoraj praznih Stožicah začeli katastrofalno. FMP je predvsem s skoki v napadu delal razliko, ki je ob koncu prvega polčasa znašala že 16. Trener Gašper Okorn je med odmorom opozoril na skok, njegovi igralci pa so začeli topiti prednost. Obračun so z nekoliko sreče pripeljali v podaljšek, kjer so na veselje maloštevilne publike prišli do tretje zmage v jadranski sezoni. »Težave z napadalnim skokom gostov so se nam v prvem polčasu poznale tudi v napadu. Bili smo videti katastrofalno. V drugem je imel FMP le en skok v napadu. Manjka nam treningov, kar je očitno. Zdržati moramo še mesec dni, v katerem nas čaka pravi masaker.«

Povsem drugačno stanje je pri Krki, kjer se igralcem ni treba ukvarjati z ničimer drugim kot s košarko. Trener Dejan Mihevc je v letošnji sezoni sestavil simpatično zasedbo, ki na parketu vse bolj uresničuje njegove zamisli. Vse niti igre v rokah drži Matic Rebec, ki je v vse boljši formi. Tokrat je gostom iz Skopja natresel 24 točk in hkrati zbral še deset asistenc. »Slabo smo začeli tekmo in si priigrali zaostanek, ki pa nam ga je do konca polčasa uspelo izničiti. V drugem polčasu pa smo verjetno prikazali najboljšo letošnjo predstavo,« je povedal Matic Rebec.

Liga ABA, 9. krog: Karpoš – Budućnost 77:71 (18:25, 43:33, 64:56, Labović 18; Subotić 20), Partizan – Cedevita 87:97 (23:22, 51:49, 66:73, Veličković 20; Jackson 32, Begić 3), Mornar – Zadar, Cibona – C. zvezda, Igokea – M. Leks 64:67.