Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v šestem krogu lige prvakov v Zlatorogu izgubili proti madžarskemu Picku Szegedu s 25:31 (15:16). K zmagi gostov je dva zadetka prispeval tudi desnokrilni igralec in slovenski reprezentant Mario Šoštarič, ki je pred sezono prišel iz Gorenja in s Pickom podpisal triletno pogodbo.

O Pickovi premoči največ pove podatek, da Celjani v 60 minutah niso niti enkrat vodili.

Če se malce pošalim: vsakih deset minut smo pridelali po zadetek prednosti. Vedeli smo, da so se gostitelji kljub stalnemu zaostanku sposobni izvleči iz težkega položaja, vendar jim tega s svojo odlično igro enostavno nismo dovolili. V Zlatorog smo prišli po točki in ju tudi odnesli v Szeged.

V dresu Gorenja ste bili v nekaj letih v Zlatorogu uspešni le enkrat, v Pickovem že v prvem poskusu.

V dnevih pred tekmo sem pogosto razmišljal o tem. V Celju je vedno lepo igrati, še lepše zmagati. Z Gorenjem mi je to žal uspelo le enkrat, s Pickom že prvič. Nekoč sem prihajal v Zlatorog kot igralec »sovražnega« kluba iz Velenja, tokrat sem dobil aplavz s tribun. Toda če priznam, česa drugega nisem pričakoval, saj sem vedno spoštoval celjske igralce in navijače, očitno pa oboji tudi mene.

Kakšno je stanje z Matejem Gabrom, ki je v soboto igral zgolj nekaj minut?

Še vedno okreva po poškodbi mečne mišice. Ultrazvok in magnetna resonanca nista pokazala nič zelo hudega. Vseeno čuti bolečino, saj je raztrganina velika 1 krat 1,5 centimetra. Niti on niti trener nista želela tvegati.

Z zmago v Celju je Pick Szeged naredil zelo velik korak proti osmini finala.

Naš načrt je, da dobimo vse štiri tekme do novega leta – po dve s Celjem in švedskim Kristianstadom. Z njimi bi si verjetno že zagotovili osmino finala. Prepričan sem, da bodo tudi Celjani napredovali iz skupine, za sabo pa pustili Kristianstad in Zagreb.

Ali Celje plačuje davek igranja v Sehi?

Tudi. To, da Pick ne igra v ligi Seha, je seveda plus. Igralci smo manj obremenjeni, ni dolgih in napornih potovanj, ni tekem vsake tri, štiri dni, smo bolj sveži in spočiti, več je časa za treninge in regeneracijo. Tekme v domači ligi večinoma igramo ob torkih in imamo dovolj časa za pripravo na dvoboje lige prvakov konec tedna.

Z ligaško zmago proti Veszpremu je Pick napovedal naskok na vrh.

Želja in cilj kluba je v treh letih dohiteti in prehiteti Veszprem. Podpisal sem triletno pogodbo, vendar verjamem, da ne bom naslova prvaka Madžarske osvojil šele v zadnji, tretji sezoni pogodbe, ampak že prej.

Igralci le v superlativih govorite o svojem trenerju, Špancu Pasztorju.

Pred sezono je prišlo kar enajst novih igralcev, deset pa jih je odšlo. Vseeno je v le nekaj mesecih dosegel neverjetno in vrhunsko uigral ekipo. Sestavil je ekipo, željno igranja, dokazovanja in zmagovanja. V nas je verjel in zaupal že pred našim prihodom, vedel je vsako malenkost o nas. Je pravi deloholik, za rokomet živi 24 ur dnevno, je zelo študiozen, vrhunski.

Kakšno je življenje na Madžarskem?

V Szegedu živim z dekletom Tjašo in vse je odlično. Življenje je lepo, prijetno in poceni, ljudje so prijazni. Živijo za rokomet in igralce pozdravljajo in ustavljajo na ulicah, se radi pogovarjajo... Hrana je okusna, še najbolj pa so mi všeč čorbe. Edino težavo mi predstavlja madžarščina, ki je nenavaden jezik, tako da obvladam le nekaj osnovnih besed in fraz.

Drugi izidi 6. kroga v skupini B: Rhein Neckar – Zagreb 25:24 (14:10), Vardar – Kielce 40:34 (18:18), Meškov – Kristianstad 32:27 (17:13).