Med štirimi skupinami evropske lige prvakinj je Krimova daleč najbolj izenačena. Dokaz? Po štirih krogih imajo vse štiri ekipe (še danski Esbjerg, norveški Larvik in švedski Sävehof) po štiri točke, toda z eno razliko: skandinavski trojček je doma in v gosteh dobil in izgubil po eno tekmo, krimovke pa so edine, ki imajo doma stoodstotni izkupiček, v gosteh pa ničelnega. Odločitev o treh potnikih za drugi del tekmovanja bo padla v zadnjih dveh krogih (pari: Krim – Esbjerg in Sävehof – Larvik ter Larvik – Krim in Esbjerg – Sävehof), najverjetneje pa bosta v krogu dva ali več klubov in bo odločala razlika v golih na medsebojnih tekmah.

Letošnjo ligo je Krim začel s polomom proti današnjemu nasprotniku, saj je v gosteh izgubil z desetimi goli razlike (25:35). Takrat sta ga uničili Nizozemki Laura van der Heijden z 11 zadetki (EHF jo je nedavno izbral za igralko oktobra, pri moških Blaža Janca) in rojakinja Estevana Polman s šestimi. Pred zadnjo domačo tekmo v prvem delu tekmovanja trener Uroš Bregar ponovno opozarja na nizozemski dvojec: »Čim bolje ju moramo ustaviti in odrezati od igre, čeprav tega stoodstotno ni mogoče narediti. Prav tako ne smemo ponoviti naših številnih napak s prve tekme, po katerih smo dobivali lahke gole iz hitrih (pol)protinapadov. Sposobni smo zmagati in Kodeljevo mora ostati nepremagljiva trdnjava.«

Krim bi si lahko napredovanje zagotovil že prejšnji teden proti Sävehofu, a ni izkoristil kar 23 obramb Miše Marinček in izgubil s 24:26. »Deset minusa z Danske ni realno razmerje moči med ekipama. Esbjerg je v soboto klonil v Larviku in si še ni zagotovil napredovanja, zato bo v Ljubljani igral na polno. Gostje igrajo hitro, individualno so zelo kakovostne. Če te Esbjerg po tvojih napakah dobi v mlin, je konec. Prav to se nam je zgodilo na prvi tekmi, a verjamem, da se ne bo ponovilo. Zmaga bi že zadoščala za uvrstitev v drugi del« pravi kapetanka Miša Marinček pred tekmo s klubom iz pristaniškega mesta, ki letos praznuje 25-letnico delovanja in ki ima devet tujk.