Da bo slaba volja navijačev, ki se bodo čez šest let v Katar zgrnili z vseh koncev sveta, še nekoliko večja, katarske oblasti ne izključujejo možnosti, da bi prepoved razširili tudi na stadione. Kot je za arabski časnik Al-Sharq pojasnil generalni sekretar mundiala Hasan al-Thavadi, bo točenje alkohola dovoljeno le na »odročnih« mestih. »Na cestah, trgih in javnih mestih uživanje alkohola ne bo dovoljeno. Naša odločitev glede tega je dokončna. Dostop do alkohola v času turnirja bo skladen z našimi običaji in tradicijo. Osebno nasprotujem tudi alkoholu na stadionih. Naš cilj je, da uživanje alkohola omejimo na točno določene prostore, ki bodo daleč od javnih.«

Kot poroča ruski novičarski portal RT, uživanje alkohola v Katarju sicer ni nezakonito, a sta njegovo uživanje in prodaja močno regulirana, popivanje na javnih mestih pa kaznivo dejanje. In čeprav se zdi, da so Katarci kar se tiče prepovedi alkohola neomajni, pa navijači vseeno še niso izgubili vsega upanja. Številni se še vedno nadejajo, da bo tako kot na zadnjem prvenstvu v Braziliji vmes posegla Mednarodna nogometna zveza (Fifa), ki je tamkajšnje oblasti prisilila v začasno spremembo svoje zakonodaje, ki je prepovedovala alkohol na stadionih.

Sicer pa se pričakuje, da se bo Fifa zaradi odločitve Katarcev v naslednjih mesecih znašla pod velikim pritiskom številnih sponzorjev, eden takšnih je pivovarski velikan Budweiser. Ta v skladu s pogodbenimi obveznostmi od Fife namreč zahteva, da je prodaja njihovih izdelkov neovirana.