Da je občina Cerklje skupaj z lokalnimi podjetniki zainteresirana za nakup Krvavca, je znano že nekaj časa. Alta Invest, ki zbira ponudbe oziroma vodi prodajo, pa do zdaj javnosti ni seznanila z nobenim podatkom o prodaji. Molčijo tudi pri lastniku, Uniorju iz Zreč. A če je kdo pričakoval naval kupcev, se je očitno zmotil. V Uniorju so nam povedali, da zaradi narave postopka, prodaje ne komentirajo. Zato velja le neuradna ocena, da v vodstvu podjetja niso vsi ravno zagreti za prodajo, ki jo sicer narekujejo dolgovi oziroma obveznosti podjetja in jim je bila izvedba prodaje za leto tako rekoč ukazana.

V občini Cerklje so že drugič »v dirki«, a tokrat se lahko zgodi, da bo tekmecev malo ali nič. Župan Franc Čebulj je sicer moral najprej narediti red v domači politiki, a na koncu so tako podjetniki kot politiki soglasno začeli uvodni del postopka, ki naj bi na koncu prinesel nakup RTC Krvavec. Zelo skrivnostni so tudi v Alta Invest, kjer so pred samo prodajo bili bolj odprti za različne informacije oziroma ocene o množičnem zanimanju za nakup Krvavca. Tokrat nam je odgovoren za stike z javnostjo Matjaž Polanič pojasnil, da je »prodajni postopek v občutljivi fazi« in bi vsako razkrivanje podrobnosti lahko škodilo prodaji Krvavca, ki se sicer odvija že drugič.

V Cerkljah za nadaljevanje postopka prodaje

Toda tudi v tem primeru obstajajo namigi, da je odziv prej razočaranje kot pa množično ravsanje za to, kdo bo kupil znano podjetje, ki upravlja smučišče. Da pa do zdaj niso seznanili javnosti niti s sicer pogosto objavljenimi podatki v takih primerih (število oddanih ponudb oziroma morebitnih kupcev, na primer), je seveda lahko podlaga za zadrego pri tistih, ki računajo na končen učinek za hude obveznosti Uniorja kot lastnika.

V Cerkljah župan Franc Čebulj ni želel komentirati postopka, seveda pa pričakujejo vključitev v nadaljnje faze prodaje, kjer pa bo treba že bolj konkretno pokazati interes (v evrih) oziroma tudi skrbno pregledati poslovanje RTC Krvavec. Podjetnik Andrej Kosec je tisti, ki skuša organizirati poslovneže in druge, ki so kakorkoli vezani na Krvavec kot turistično, zlasti smučarsko središče. Tudi on pa lahko na odločitev prodajalcev le čaka: »Podjetnikov z do zdaj izraženimi namerami oziroma interesi za nakup podjetja, ki upravlja Krvavec, je nekaj deset. Jasno je, da dokončnega števila še ni, ker vsi čakamo na odločitev o naslednjih korakih pri prodaji. Seveda smo mi še vedno odločeni, da sodelujemo in skupaj z občino Krvavec ohranimo v tem okolju tudi lastništvo.«