Projektni inženir strojništva bo delal na področju strojnega projektiranja, konstruiranja in modeliranja, odgovoren bo za priprave projektne tehnološke dokumentacije v skladu z veljavno zakonodajo in standardi. Od kandidatov pričakujejo končano univerzitetno izobrazbo strojne smeri, obvladovanje CAD-programov, zaželeno programa CREO ter aktivno ustno in pisno znanje angleškega jezika, zaželeno pa je tudi znanje nemškega in drugih tujih jezikov.

Podjetje izbranemu kandidatu ponuja možnost dolgoročne zaposlitve, samostojno in odgovorno delovno mesto znotraj dinamičnega, kreativnega in sproščenega tima strokovnjakov z možnostjo nenehnega izpopolnjevanja.

Projektni inženir računalništva ali elektrotehnike bo delal na področju SCADE (iFix), podatkovnih baz (SQL), procesnih sistemov in PLC. Pričakujejo končano univerzitetno izobrazbo računalništva ali elektrotehnike, obvladovanje in poznavanje SCADE iFix, SQL, Siemens TIA, Step 7, aktivno znanje angleškega jezika, zaželeno je tudi znanje nemškega in drugih tujih jezikov. Zaželene so vsaj triletne delovne izkušnje. Prijave sprejemajo na racunovodstvo@iskra-pio.si.

Iskrina največja trga sta Nemčija in Hrvaška, prodajajo tudi na Madžarsko, v Švico, Belgijo, Srbijo in na Poljsko, uspelo jim je prodreti v Rusijo in Južno Afriko. Imajo že 109 zaposlenih, od tega 35 inženirjev. Izvozijo dobro polovico izdelkov. Delež izvoza naj bi letos dvignili na 70 odstotkov.

Podjetje ima lastno raziskovalno skupino, razvijajo pa se ob tesnem sodelovanju s poslovnimi partnerji. »V podjetništvu sta samo dve možnosti – ali rasteš ali stagniraš. Resni kupci pričakujejo, da rasteš in se razvijaš z njimi. Ko nam je Krka ponudila priložnost sodelovanja pri obsežnem in tehnološko zahtevnem projektu v Jastrebarskem, smo izziv sprejeli. Ko smo si podali roke, smo bili 'obsojeni' na pospešeno rast,« opisuje direktor Andraž Rumpret (na sliki). jpš