V prvem delu dokumentarca se dotaknejo ozadja kariere Tima Gajserja, vpliva njegove družine in predvsem očeta Bogomirja Gajserja ter napovedi pred letošnjo sezono brez primere.

Ko je že na uvodu zablestel, so cilje spremenili tudi pri Hondi in potiho začeli razmišljati o naslovu prvaka. V videu med drugim lahko opazujemo tudi mnenje iz garaže Gajserja pred in po dirkah ter s tem spremljamo spremembe razpoloženja od tihega optimizma do prave evforije. Svoje dodajo tudi izjave Tima in Bogomirja, a pravo vrednost dokumentarcu zagotovo dajejo šampionski posnetki sezone, ki se bo zagotovo zapisala v zgodovino slovenskega motošporta.

Drugi del se začne z veliko nagrado Belgije, konča pa s slavjem najmlajšega svetovnega prvaka v zgodovini prvenstva MXGP, kar je v Evropi največ, kar lahko motokrosist doseže.

Pri 20 letih je Tim Gajser že na motokrosističnem olimpu, a mu izivov zagotovo ne bo zmanjkalo. Kljub vabilom iz ZDA se je odločil, da bo še eno leto ostal v Evropi in naslov prvaka poizkušal osvojiti še drugič zapored, nato pa se bo verjetno podal čez lužo, kjer je prvenstvo predvsem s finančnega vidika mnogo bolj mikavno.