Po neuspelem septembrskem poravnalnem naroku naj bi se spor med znanim športnim komentatorjem in zdravnikom Andrejem Staretom in družbo Lambergh na gospodarskem oddelku kranjskega okrožnega sodišča nadaljeval čez slab mesec. V omenjeni družbi od Stareta, ki je vodil medicinsko dejavnost v hotelu Lambergh v Dvorski vasi (nekdanja Drnča), zahtevajo povračilo več kot 160.000 evrov. Pred tem pa je tudi Stare oziroma njegovo podjetje Sport & Media Andrej Stare, s. p., na prvostopenjskem sodišču od Lambergha že iztožilo dobrih 16.000 evrov neplačanih računov, a se zadeva nadaljuje na višjem sodišču.

Zataknilo se je pri promociji in izplačilih

Družba Lambergh hotel v Dvorski vasi na Gorenjskem upravlja od pomladi leta 2013, takrat so podpisali tudi pogodbo s Staretom, medicinski center pa so po vseh pridobljenih dovoljenjih uradno odprli decembra 2013. Sodelovanje so prekinili slabo leto pozneje, oktobra 2014. Razlog za to je bilo premajhno zanimanje za samoplačniški program zdravljenja glavobolov in borelioze. Od Stareta zato družba Lambergh zahteva povračilo stroškov, ki jih je imela ob odprtju centra. »Medicinski center smo odprli na njegovo pobudo, sami smo bili na tem področju laiki. Imeli smo le prostore in iskali smo človeka z ustreznim programom in strankami. Po podpisu pogodbe smo poslovali več kot leto in pol, imeli smo stroške z nakupom opreme, poslovanjem, plačili zaposlenih in zdravnika, bolnikov pa ni bilo,« je po končanem naroku pojasnil direktor hotela Boštjan Božič.

Staretov odvetnik Igor Križanec spora ni želel komentirati, Stare pa je pred časom za Dnevnik dejal, da je k sodelovanju takrat pritegnil ugledne kolege. »Imeli smo dobre rezultate, a brez prave promocije in marketinga ni šlo.« Dodal je, da se je zataknilo tudi pri plačilu obveznosti po pogodbi, zato se je odločil, da sodelovanje prekine. Kot je znano, je bil to njegov drugi poskus vzpostavitve medicinskega centra v Dvorski vasi. Že pred osmimi leti je namreč sodeloval s takratno direktorico hotelskega kompleksa v nastajanju Marjano Novak in zagovarjal gradnjo igralnega salona, kjer bi se »podjetniki sprostili, potem pa še zdravili v medicinskem delu«. A takratni vlagatelj Milan Kepic se je finančno povsem izčrpal, Stare in takratna direktorica Novakova pa sta dejavnost preselila v Rimske terme. Zadnje leto in pol je Stare rekordno uspešno, kot pravi, vodil medicinski del dejavnosti v Moravskih Toplicah.

Vodijo jih pisna navodila iz Belgije

Medicinski center v hotelu Lambergh, ki je bil nekaj časa zaprt, zdaj spet deluje. »Od letošnjega leta deluje pod vodstvom in odgovornostjo doktorja z belgijske klinike,« pojasnjuje vodja prodaje v Lamberghu Erika Bokal. Bolniki oziroma gostje prihajajo predvsem iz tujine (Belgija, Nizozemska, Danska, Rusija…) – po zdravljenju na belgijski kliniki pridejo na zadnjo fazo rehabilitacije v medicinski center v Dvorsko vas. »Rehabilitacija poteka izključno po pisnih navodilih, ki jih pripravi omenjena belgijska klinika in ki jih nato v medicinskem centru izvaja usposobljeno osebje, kot so maserji, terapevti, medicinska sestra,« dodaja Bokalova. Priznava, da gre šele za začetke, vendar so ti uspešni in jih kot take ocenjujejo tudi v Belgiji.

Tudi prepoznavnost hotela se v tretjem letu delovanja po mnenju Bokalove počasi veča, prav tako se povečuje zasedenost hotelskih zmogljivosti. »Z letošnjo sezono smo zadovoljni, saj je boljša od preteklih dveh. Veseli nas, da se gostje vračajo, prav tako poslovni partnerji,« pravi Bokalova, ki preteklih sporov in dogajanj v hotelu ne želi komentirati. Dodaja, da so se iz povprečja dvignili tudi s pomočjo bogate kulinarične ponudbe in s porokami, za katere so »zelo iskana in želena lokacija«.