Primerne za vsa okolja

Pasivne hiše, ki si jih bo mogoče ogledati, so grajene z različnimi gradivi in tehnologijami gradnje. Dokazujejo, da standard pasivne hiše omogoča številne arhitekturne in izvedbene oblike, ki so primerne za vsa okolja. Na Dnevih pasivnih hiš si bo mogoče ogledati že zgrajene pasivne hiše ali pa tiste, ki se še gradijo. Te so gotovo zelo zanimive tako za investitorje kot projektante, saj je veliko elementov, ki definirajo standard pasivne hiše, takrat še vidnih.

Kako pasivna hiša deluje

V okviru Dnevov pasivnih hiš bodo tudi predavanja, na katerih bodo udeleženci lahko izvedeli vse o tem, kaj je pasivna hiša, kako deluje, kakšne so njene prednosti, kako se stavbe prezračuje, ogreva in še veliko drugega. Predstavljene bodo tudi možnosti financiranja. Predavanja bodo v petek, 11. novembra ob 16.30, v Konferenčni dvorani v poslovni stavbi ROTONDA v Ljubljani (ob obvoznici, Dunajska cesta 167). Priporočljiva je prijava na elektronski naslov: martina.zbasnik@fa.uni-lj.si.

Udeležba je za vse dogodke brezplačna. Je pa za ogled pasivnih hiš obvezna predhodna prijava na elektronski naslov, ki je naveden pri vsaki hiši. Natančne podatke, kako priti do hiše, bodo obiskovalci dobili ob prijavi. Seznam hiš in spremljajočih dogodkov ter ostali pomembni podatki so objavljeni na spletni strani Konzorcija pasivna hiša: www.fa.uni-lj.si/konzorcijph, klik na Dnevi pasivne hiše.