Serijski slovenski državni prvaki so včeraj odigrali svojo prvo tekmo v dvorani v Stožicah v letošnji tekmovalni sezoni, nastop pa so kronali z uvrstitvijo v tretji krog kvalifikacij. Potem ko so na prvi tekmi drugega kroga premagali Omonio že na Cipru s 3:0 (16, 23, 18), so goste iz Nikozije z enakim končnim izidom premagali tudi v Ljubljani, a so se morali za zmago bolj potruditi kot v gosteh.

Pred le 300 gledalci so Ljubljančani sicer za zmago potrebovali dve minuti manj kot na Cipru (na prvi tekmi 86 minut, včeraj 84), a so odbojkarji Omonie tokrat osvojili osem točk več kot doma (65:57). Igralci ACH Volleyja so imeli večji del tekme veliko težav: v prvem nizu s servisom in napakami v napadu, v delu drugega s sprejemom, v tretjem spet z napakami. Na srečo jih je reševal predvsem odličen blok, ki je v tretjem nizu tudi dokončno zlomil odpor gostov. Slab servis (devet napak) in neučinkovit napad sta bila razloga, da so se slovenski prvaki mučili vse do konca prvega niza. Prvič so povedli šele pri 24:23, zmagovito točko pa je priigral Žiga Štern.

V drugem so Ciprčani (v ekipi sta le dva igralca, mlajša od 28 let) povedli s 14:12, a po delnem izidu 7:2 so gostitelji dobili niz po 26 minutah. ACH Volleyju bi za napredovanje v tretji krog kljub morebitnemu porazu zadoščala že dva dobljena niza, vseeno pa je v zadnjem, ki je trajal 27 minut, potrdil zmago s 3:0 in uvrstitev v zadnji krog kvalifikacij, v katerem bo njegov nasprotnik za uvrstitev med evropsko elito francoski Arago de Sete.

Trener ACH Volleyja Zoran Kedačič je bil zadovoljen z zmago, pripombo je imel le na servis. »Z rezultatom moramo biti zadovoljni, čez pol leta ne bo nihče vedel, kakšna tekma je bila. Servis bi moral biti boljši, a vemo, kakšen element je servis, ko se roke malo zašibijo. Ko smo stabilizirali začetne udarce, se je to takoj poznalo tudi pri rezultatu. Pri drugih elementih, predvsem igri v napadu, smo še daleč od želenega, a ekipa je nova in potrebuje čas.« Tudi kapetan Andrej Flajs, ki je k zmagi prispeval deset točk, je priznal, da igra še ni na pravi ravni: »Zavedamo se, da vse ni bilo idealno. Začeli smo nervozno, kar se je pokazalo predvsem pri servisu, preveč žog smo poslali v mrežo ali avt. Ko pa smo se sprostili, so stvari prišle na svoje mesto. Čeprav nikoli nismo zaigrali na tisti ravni, ki nam bi omogočila, da se od tekmecev odlepimo. Navzven je bilo videti, da igramo ravno toliko, kot je treba, a prisežem, da ni bilo tako.«