Slovenski Eures v sodelovanju z evropskimi kolegi vabi na pogovore za delo v Nemčiji, Avstriji in Veliki Britaniji. V Nemčiji se priložnosti ponujajo na področju gostinstva in turizma, zdravstva in nege, na vseh področjih tehnike ter logistike in transporta. Prijave z življenjepisom na obrazcu europass v nemškem ali angleškem jeziku sprejemajo po elektronski pošti na naslovu: zarko.markovic@ess.gov.si. Nemški delodajalci bodo imeli pogovore z izbranimi kandidati v Mariboru v torek, 15. novembra, v Ljubljani pa dan pozneje.

V Avstriji priložnosti za sezonske zaposlitve lahko dobijo vodje strežbe, kuharji, natakarji, kuhinjski pomočniki, pomožni natakarji, servirci in sobarice. Prijavo in življenjepis v nemškem jeziku sprejema svetovalka na elektronskem naslovu darja.kapungrauf@ess.gov.si. Izbrani kandidati bodo imeli z avstrijskimi zaposlovalci pogovore o zaposlitvi še ta mesec. V Veliki Britaniji so možnosti za zaposlitve za oskrbovalce starejših in bolnih, ki potrebujejo družbo, pomoč pri vsakdanjih opravilih, osebno nego, nadzor nad jemanjem zdravil in pripravo obrokov.

Pogoj za zaposlitev so dobro znanje angleščine, vozniški izpit ter izkušnje na področju socialne oskrbe. Prednost bodo imeli kandidati z zdravstveno izobrazbo. Več informacij bo posredovala svetovalka Mateja Grajzar. jpš