V javnem zbiranju ponudb za prodajo skoraj deset leta starega mobilnega drsališča s hladilnim agregatom sta sodelovala dva ponudnika, kupila pa ga je družba Kota iz Petrovč, ki je zanj ponudila 18.227 evrov. »Dosežena prodajna cena ustreza interesu trga,« so prepričani na občini Kamnik.

Pred slabim desetletjem so se v Kamniku istega, takrat še 120.000 evrov vrednega mobilnega drsališča, predvsem veselili, saj so ocenili, da se jim bo strošek nakupa povrnil v nekaj letih. A so morali že po treh sezonah priznati, da so stroški uporabe tako visoki, da bodo več prihranili, če skrb za drsališče prepustijo novemu najemniku. Izbrali so Lucky Luko, ki je na Glavni trg postavil svoje drsališče, kamniškega pa shranil v skladišče. Na občini so se zato odločili, da bodo svoje drsališče kar prodali.

Občina je za drsališče našla kupca, ki je zanj odštel 30.000 evrov, čeprav je izklicna cena znašala 16.900 evrov. A ker je mobilno drsališče izginilo, so morali na pomoč poklicati kriminaliste. Nevsakdanja zgodba izgubljenega drsališča je pristala na sodišču in se po večletnih zapletih na začetku letošnjega leta razpletla s poravnavo. Tudi drsališče, ki naj bi bilo ves čas v najemnikovem skladišču v Ljubljani, se je našlo.

Tudi letos bodo drsali

»Drsališče bo postavljeno na isti lokaciji kot lani od 2. decembra, ko bomo v Kamniku prižgali novoletne lučke, in bo odprto do konca zimskih počitnic,« obljubljajo na občini.

Lokacija na parkirišču pri frančiškanskem samostanu se je po mnenju občine izkazala za dobro, saj je lahko drsališče pod šotorom, kar še dodatno poveča obisk. Dodali so, da so drsališče z javnim naročilom zaupali podjetju Kota. V ceno najema pa je vključena tudi dnevna oskrba drsališča, ki bo odprto vsak dan od 10. do 22. ure, izposoja drsalk, čiščenje ledu, varovanje, gostinska ponudba in animacija, so povedali na občini. Iz portala javnih naročil pa smo izvedeli še, da so nekaj evrov manj kot 90.000 evrov vredno pogodbo o najemu mobilnega drsališča s pravim ledom in dodatno ponudbo sklenili za tri leta.

Lansko leto, ko je za drsanje v Kamniku poskrbelo podjetje Turbolenzza, je bilo drsališče dobro obiskano zlasti v prednovoletnem času in za konec tedna ter med zimskimi počitnicami, še povedo na občini. Dopoldneve so med tednom zapolnile predvsem organizirane šolske skupine, popoldne pa je bilo obiskovalcev vselej dovolj. Organizatorji so jim pripravili tudi tečaj drsanja in za konec tedna ter med počitnicami poskrbeli za pestro animacijo.