Prijave kandidatov sprejemajo na naslovu e-pošte: uros@mebor.eu do 15. novembra. Podjetje Mebor, ki je lani ustvarilo 7,7 milijona evrov prihodkov, je bilo septembra zaradi hitre rasti prihodkov nominiran za gazelo Gorenjske. Podjetje je v segmentu tračnih žag tehnološki vodja in v razvoj letno vloži povprečno petino prihodkov.

V podjetju se nenehno posvečajo rešitvam za avtomatizirano žaganje hlodov, za manjše stroške v žagarskih obratih in enostavno uporabo. Vstopajo tudi v segment kompletnih žagarskih postrojenj za zelo visoke zmogljivosti razreza. V tujini prodajo 95 odstotkov svojih izdelkov, njihova vizija pa je biti povsod, kjer režejo les. Njihova konkurenčna prednost je nenehen razvoj, v katerega vložijo kar petino prihodkov. Podjetje je leto 2015 končalo s 7,69 milijona evrov prodaje, zaposlovalo pa je 33 ljudi.

Danes njihova ekipa še šteje 37 ljudi. V delovanje podjetja je vpeta že druga generacija, saj v njem delajo vsi trije sinovi Borisa Meseca, v ekipi podjetja pa je skupaj osem družinskih članov. Ker prodajajo po vsem svetu, poleg angleščine govorijo rusko, hrvaško, špansko, francosko in nemško.