Četrta evropska preizkušnja, četrti zaporedni poraz košarkarjev Olimpije. Ljubljančani so po zaporednih zmagah proti Heliosu in Karpošu na tekmo evropskega pokala v Valencio odpotovali z nekoliko več samozavesti, a bili proti španskemu tekmecu tudi zavoljo ponovnega ogromnega števila lastnih napak povsem nemočni od uvodnega sodnikovega meta. Po le polovici odigranih tekem v rednem delu evropskega pokala je tako praktično že jasno, da za zmaje mesta v drugem delu ne bo. Kapetana Mirka Mulalića in soigralce po vrnitvi v Skopje v nedeljo čaka preizkus v ligi ABA proti MZT.

Za Olimpijo je bilo v Valencii praktično vsega konec že po uvodnih treh minutah. Zgodilo se jim je namreč tisto, kar trener Gašper Okorn ponavlja že od začetka sezone – premehko je vstopila v tekmo. Kakovostnejši nasprotniki v evropskem pokalu to seveda nemudoma izkoristijo in vse bolj povečujejo razliko, ki jo je Ljubljančanom nato nemogoče uloviti. V tokratnem primeru so gostitelji po 180 sekundah vodili z 10:1. Devet točk zaostanka na začetku tekme seveda v marsikaterem primeru ni odločilnega pomena, a po načinu igre zmajev je bilo jasno, da tokrat je. Če je Okorn pred obračunom razpredal, da bo dvoboj z Valencio za njegove igralce nagrada, tega na parketu ni bilo zaznati. Kakovostna razlika med posamezniki v španskem in slovenskem moštvu je bila očitna, a to Olimpijinim ni vzelo pravice, da se na parketu »stepejo« in nasprotniku na poti k uspehu povzročijo vsaj nekaj preglavic. Prave želje pri gostih tokrat ni bilo, še več, številne nonšalantno izgubljene žoge in počasna vračanja v obrambo so dajali občutek, kot da je zmajem obračun z Valencio odveč in si le želijo, da ga bo čim hitreje konec. To je razjezilo tudi enega najizkušenejših v Olimpijinem moštvu Stevana Miloševića, ki je po eni izmed slabih potez povsem izgubil živce in se zdrl na soigralce. A ti se ob tem niso predramili. Še naprej so gostiteljem puščali odprte mete z vseh položajev, le njihovemu slabemu strelskemu večeru pa se lahko zahvalijo, da niso na odmor odšli z ogromnim zaostankom. V prvih 20 minutah je namreč Valencia izza črte za tri točke metala le 17-3.

Vse našteto je v slačilnici pred drugim polčasom svojim igralcem zagotovo očital tudi Gašper Okorn. Olimpija je namreč v tretjo četrtino krenila s precej več žara, a ko je nasprotnik enkrat razigran, ga je težko ustaviti. Ob tem so Ljubljančani v igri znova pokazali premalo odgovornosti, saj so metali iz vseh mogočih položajev in v vseh mogočih trenutkih, tudi ko jim je uspelo znižati zaostanek in bi morali nekoliko stopiti na zavoro. Igra Olimpije je tako tudi večino drugih 20 minut spominjala na kaos, ki ga bo Okorn do božiča zaradi natrpanega urnika težko vsaj delno uredil.

Nov neuspeh je v Fibini ligi prvakov doživel tudi Helios. Domžalčani so na domačem parketu proti nemškemu Fraportu odkrito računali na prvo zmago, a na koncu doživeli še tretji zaporedni poraz s 56:61. Pri gostiteljih je bil z 19 točkami najboljši strelec Đorđe Lelić. Olimpija in Helios v drugo- in tretjekakovostnem evropskem tekmovanju tako še nista dosegla zmage, skupaj pa nanizala že kar sedem porazov. Podatek, ki jasno razkriva vse večji razkorak med slovenskimi in srednjekakovostnimi evropskimi klubi.

Drugi izid 4. kroga v skupini D: Hapoel – Kuban 90:79 (25:31, 52:46, 75:59, Jerrells 18; Rochestie 18).