Maribor je le teden dni zdržal na vrhu prve slovenske nogometne lige. Zmagovito serijo je prekinil v Kidričevem, kjer je na razmočenem igrišču remiziral brez golov. Vodstvo je tako znova prevzela Olimpija, ki je zgolj v nekaj dneh prerazporedila naloge v pisarni. Novi-stari prvi kadrovnik kluba Ranko Stojić je z navdušenjem pospremil zmago državnih prvakov proti Domžalam.

Derbi Ljubljanske kotline je z edinim golom na tekmi odločil Andraž Kirm, ki je tokrat prepričljivo slavil v glasovanju za najboljšega nogometaša 15. kroga. Kirm je bil na začetku sezone v nemilosti navijačev v Stožicah, nekateri so se mu tudi posmehovali. Ker je zaradi poškodbe zamudil začetek poletnih priprav, je bilo razumljivo, da se je precej lovil v formi. Tako kot večini njegovih soigralcev mu ni najbolj ustrezala taktična postavitev nekdanjega trenerja Rodolfa Vanolija, pod vodstvom Luke Elsnerja, ki je Kirmu dodelil napadalnejšo vlogo, pa 32-letni nogometaš iz Novih Jarš deluje prerojeno. Morda je njegove igre opazil tudi reprezentančni selektor Srečko Katanec, ki bo danes na Brdu pri Kranju objavil seznam igralcev za prihajajoči tekmi z Malto in Poljsko.

Za Kirmom je v tekmi za najvidnejšega posameznika minulega kroga najbolj prepričal mladi vratar Aluminija Luka Janžekovič, ki je uspešno ustavil vse štiri mariborske strele v okvir gola. Na tretje mesto se je uvrstil napadalec Krškega Filip Dangubić, ki je z dvema zadetkoma zrežiral presenetljivo visoko zmago Posavcev v Celju s 3:0. Tri zadetke so prav tako dosegli nogometaši Rudarja na gostovanju v Novi Gorici, zato sta se do točk dokopala tudi velenjski kapetan David Kašnik in napadalec Dominik Glavina.

V skupnem seštevku še vedno vodi kapetan Maribora Marcos Tavares, ki ohranja tri točke prednosti pred Miho Zajcem iz Olimpije. Najboljši peterici za ovratnik dihajo Matej Podlogar, Sunny Omoregie, Dare Vršič, Juninho, Andraž Kirm

Nogometaš 15. kroga SNL

Dnevnik

PODATKI

2

3

1

10

5

točke

FILIP

DANGUBIĆ

ANDRAŽ KIRM

LUKA

JANŽEKOVIČ

DAVID KAŠNIK

DOMINIK

GLAVINA

Olimpija

Aluminij

Krško

Rudar

Rudar

23 let

32 let

19 let

21 let

29 let

vezist

vratar

napadalec

branilec

napadalec

Skupni vrstni red

30

20

15

27

19

točke

MIHA ZAJC

DALIBOR

VOLAŠ

MARCOS

TAVARES

ETIEN

VELIKONJA

SANDI ARČON

Maribor

Olimpija

Olimpija

Gorica

Celje

27 let

32 let

25 let

22 let

29 let

vezist

napadalec

napadalec

napadalec

napadalec

Ocenjujejo Branko Oblak, Bojan Prašnikar, Dejan Djuranović in športna redakcija Dnevnika.