Po uvodnem porazu proti danskemu Esbjergu (25:35) in prvi zmagi po 16 zaporednih porazih v ligi prvakinj proti norveškemu Larviku (24:22) so krimovke proti tretjemu predstavniku iz skandinavskega paketa v skupini D dosegle drugi evropski skalp. Kljub pomembni zmagi proti švedskemu Sävehofu, s katerim se bo spet pomeril že v soboto v gosteh, je Krim zamudil idealno priložnost, da do tal potolče gostje in si ob morebitnem enakem številu točk priigra višje mesto zaradi boljše razlike v zadetkih na medsebojnih tekmah.

Odlična predstava ekipe trenerja Uroša Bregarja v prvem polčasu je prinesla tudi sanjsko potrditev na semaforju – že v 24. minuti je bilo plus deset za Krim (18:8), z enako razliko sta ekipi odšli tudi na odmor (20:10). A začetek drugega polčasa je prinesel povsem drugačno sliko obojih. Skandinavke so v osmih minutah prepolovile zaostanek na pet golov, a so se slovenske podprvakinje še pravočasno prebudile. Prednost je spet narasla na sedem (29:22 v 53. minuti), toda v končnici so krimovke, namesto da bi dotolkle Sävehof, spet popustile in na koncu zmagale le za tri.

»Prvi polčas je bil fenomenalen, saj smo bili zelo dobri v vseh elementih igre. Med polčasoma sem dekleta opozarjal, da je Sävehof ekipa, ki se nikoli ne preda, kar so Švedinje tudi potrdile in se v nadaljevanju vrnile v igro. Ko so se močno približale, smo spet strnili svoje vrste, vzpostavili ravnotežje in tekmo uspešno pripeljali do konca,« je dejal Krimov trener Uroš Bregar. Igralka Nina Jeriček je k zmagi prispevala tri zadetke: »Prednost desetih zadetkov ob polčasu je bila s psihološkega vidika zelo težka, saj je zato Sävehof toliko bolje začel drugi polčas in želel nadoknaditi visok zaostanek. Me smo se podzavestno sprostile, mislile smo, da bomo tekmo zlahka pripeljale do konca, a ni bilo tako. Na srečo smo imele tekmo ves čas pod kontrolo in nismo dopustile, da bi se gostje občutneje približale.« Izida 3. kroga, skupina D: Krim Mercator – Sävehof 32:29 (20:10), Esbjerg – Larvik 24:31 (13:14), para prihodnjega kroga (5. november): Sävehof – Krim Mercator (15), Larvik – Esbjerg (17.30).