Neverjetno zgodbo je ob koncu ženske teniške sezone uprizorila Dominika Cibulkova. 27-letna Slovakinja se je z odličnimi igrami ob koncu sezone skozi šivankino uho uvrstila na masters v Singapurju, kjer nastopa najboljših osem igralk sveta. Cibulkova je izgubila uvodna dvoboja v skupini robin proti Angelique Kerber in Madison Keys, z zmago proti Simoni Halep pa je bila srečna zmagovalka kroga, s katerim se je uvrstila v polfinale. V njem je z 1:6, 7:6 (2), 6:4 premagala Rusinjo Svetlano Kuznecovo, v velikem finalu pa s 6:3, 6:4 še Angelique Kerber ter se veselila največje zmage v svoji teniški karieri.

»Ko sem se uvrstila v finale, potem ko sem bila na singapurski poti večkrat izgubljena, sem bila zelo ponosna nase. Dokazala sem, da se nikoli ne predam in da sem borka, ki na igrišču pusti zadnji atom moči,« je ponosno povedala Dominika Cibulkova. »Preden sem se pomerila s številko 1 svetovnega ženskega tenisa Angelique Kerber, sem nenadoma dobila veliko dozo samozavesti. Po dvoboju v skupini, kjer sem tekmici priznala premoč, sem se zavedala, da jo lahko premagam. In sem jo! Občutki so zame neopisljivi,« se je veselila 27-letna Slovakinja, ki se je na najnovejši teniški lestvici povzpela na peto mesto, medtem ko bo poraženka v finalu Angelique Kerber prva Nemka po Steffi Graf, ki bo silvestrsko noč dočakala kot številka 1. Kerberjeva si bo lahko privoščila bogato večerjo, saj je le v tej sezoni s turnirskimi nagradami zaslužila več kot deset milijonov ameriških dolarjev.

Slovaška igralka je letos prvič nastopila na mastersu. »Niti v sanjah si nisem predstavljala, da bom šla že v prvem poskusu do konca. A s tem se nisem obremenjevala. Dosedanje zmage proti najboljšim teniškim igralkam na svetu so mi dvignile samozavest. Verjamem, da še nisem rekla zadnje besede in da me lahko čaka še uspešna teniška pot,« ne skriva optimizma ljubiteljica psov, med katerimi so ji posebno pri srcu yorkshirski terierji.

Zmagovalka sklepnega turnirja najboljše ženske teniške osmerice je nase opozorila predlani, ko se je na prvem turnirju velike četverice v Melbournu uvrstila v finale, v katerem je morala priznati premoč Kitajki Li Na. S tenisom se je začela ukvarjati dokaj pozno, pri osmih letih. Tri leta kasneje se je družina preselila v Bratislavo, v teniški profesionalni svet pa je vstopila pred dvanajstimi leti. Letošnje leto si bo nova teniška junakinja zapomnila tudi zato, ker se je devetega julija poročila z zaročencem Michalom Navarom. Najtežje trenutke na športni poti je preživljala lani, ko si je februarja natrgala ahilovo tetivo in bila večji del sezone odsotna s teniških igrišč.