Novomeški ljubitelji košarke so imeli na delu možnost spremljati drugega strelca lige ABA Ivana Marinkovića, ki je do tekme s Krko dosegal povprečno 21,3 točke na tekmo. Znova je odigral odlično partijo, 24 točkam je dodal 14 skokov, a je bil s soigralci po košu Ronalda Curryja šest sekund pred koncem prekratek za točko.

Marinković ima tudi slovenski potni list, kar smo v Dnevniku že poročali, saj je njegov oče iz Kranja. Na igralca so tako pozorni tudi pri Košarkarski zvezi Slovenije (KZS), kjer v bližnji prihodnosti z njim načrtujejo pogovor. Za naš časopis je pred časom potrdil, da bi bil ob klicu pripravljen obleči slovenski reprezentančni dres, a se težava pojavi pri statusu, saj mesto naturaliziranega košarkarja že zavzema Alen Omić. Pri zvezi bodo na to temo govorili tudi s Fibo, saj Marinković članske tekme za srbsko reprezentanco ni odigral, le za tisto do 20 let. In še to: Turčija si za prihajajoče evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila skupaj z Izraelom, Romunijo in Finsko, za partnerja želi ravno Slovenijo, pogovori o sodelovanju pa že potekajo.

»Vedeli smo, da bomo imeli proti visoki postavi Zadra težave. Predvsem se je to pokazalo v skoku. Če bi bili v tem elementu boljši, bi lažje prišli do zmage,« je povedal trener Krke Dejan Mihevc. Liga ABA, danes ob 19. uri: Cibona – FMP, ob 21. uri: Partizan – Budućnost, jutri ob 17. uri: Igokea – Cedevita, ob 19. uri: M. Leks – MZT, ponedeljek ob 18. uri: Mornar – C. zvezda, ob 21. uri: Karpoš – Olimpija.