Marc Marquez, ki je prejšnjo dirko končal s padcem, je takrat povedal, da zdaj lahko tvega malo več, kot bi sicer, in to lahko pričakujemo tudi v Maleziji. Španec je bil na prostih treningih med najhitrejšimi, a so ga močno ovirale tudi zdravstvene težave. Staknil je namreč trebušno gripo, a naj bi v nedeljo vseeno sedel na motociklu in dirkal. Valentino Rossi kljub ostremu boju z Lorenzom za drugo mesto v skupni razvrstitvi še ni pozabil lanskega dogajanja in spora z Marquezom. »Lanski dogodki niso pozabljeni in še vedno nisem spremenil svojega mnenja,« je bil kratek Valentino Rossi, ki je takrat obtoževal Marqueza, da mu je z nepošteno vožnjo onemogočal dober rezultat in s tem zmago ter naslov prvaka »podaril« Lorenzu.

Na drugi strani je Rossijev prijatelj Uccio priznal, da je tudi on delno kriv, da je spor sploh prišel na plan, na koncu pa je ravno Rossija stal naslov prvaka. Prvi je namreč opozoril Rossija, da je nekaj v tej zgodbi čudno, šele nato je Rossi postal pozoren na dogajanje v zakulisju. Pri Yamahi se takrat uradno niso hoteli vmešavati, vodja ekipe Lin Jarvis pa je zdaj dodal, da je Rossi lani reagiral preveč čustveno, predvsem pa nepremišljeno, in se tudi s tem sam spravil ob naslov prvaka. »Eno leto je naokoli in nobeden od naju ni spremenil mnenja. Moj odnos z Rossijem je zdaj drugačen, mogoče celo boljši, predvsem pa samo še profesionalen,« je bil kratek tudi Marc Marquez.

Španec si od dirke ponovno obeta veliko, na treningih je bil ponovno najhitrejši, svoje bo seveda povedalo tudi vreme, račune pa mu lahko prekriža tudi zdravje. V Maleziji je staknil trebušno gripo, zaradi česar je moral izpustiti drugi prosti trening, a naj bi bil za nedeljsko dirko že pripravljen. »Slabo sem se počutil že ves dan, dva dni me že zdeluje trebušna gripa, a sem vseeno lahko vozil. A po tem, ko sem zlezel z motocikla, sem se res počutil še slabše, svoje je naredila tudi dehidracija, ker pa je bila steza tudi mokra, smo se odločili, da en trening izpustim in si raje malo odpočijem. Upam, da bo v nedeljo že toliko bolje, da bom lahko vozil dovolj konkurenčno,« je povedal Marquez.

Vreme je tudi sicer dirkačem pripravilo svoj program, zaradi česar je veliko stvari precej odprtih. Oba Yamahina dirkača tako po treningih nista bila povsem prepričana, kje so glede na tekmece, posebno Hondo. »Prosti treningi so bili zelo nenavadni, pogoji so se spreminjali iz minute v minuto. Svoje je naredil tudi novi asfalt, ki ima veliko več oprijema. Nismo pa se mogli približati časom najhitrejših, zlasti jaz ne, ker sem za zadnji poskus namestil trše pnevmatike in tako nisem imel dovolj časa, da bi izboljšal čase. Ne vem, trenutno nisem povsem prepričan, kaj naj pričakujem v nedeljo. Vem le to: ko je steza mokra, postane tukaj vse zelo nevarno. Zato sem tudi jaz velik del mokrega treninga izpustil,« je še dodal Jorge Lorenzo.

Pri Ducatiju se je na motocikel vrnil Andrea Iannone in bil, na presenečenje prav vseh, hitrejši od moštvenega tovariša Andree Doviziosa. »Takoj ko sem sedel na motocikel, sem imel dober občutek. Skoraj tako je bilo, kot da nisem izpustil nekaj dirk. A ko je bila steza mokra, sem tudi jaz izpustil trening, saj si ne morem privoščiti novega padca in nove poškodbe,« je povedal Andrea Iannone, ki bo naslednje leto dirkal pri Suzukiju.