Še bolj jih je zabavalo, da je teniški as očitno zelo navdušen nad manekenkami in voditeljicami, saj so bile skoraj vse njegove partnerice iz tega poklica. Prvo daljšo zvezo je imel z manekenko in celo kraljico sveta leta 1990 Danijelo Mihalić, s katero je živel v Monte Carlu. Manekenka je bila tudi njegova bivša žena Tatjana Dragović, v katero se je zaljubil, ko jo je leta 1998 videl na naslovnici Cosmopolitana. Že leto dni pozneje sta se zaročila v Dubaju. Leta 2004 se jima je rodila hči, tri leta pozneje še sin, nato pa je ata Goran začel skakati čez plot, kar je sicer dolgo zanikal, a so ga nazadnje ujeli in flagranti z – spet! – voditeljico RTL Vanjo Halilović. Tedaj se je Ivanišević tako razjezil, da je fotografa, ki je ujel golobčka pred njenim stanovanjem, udaril s palico za golf. Ivanišević se je moral odseliti od doma, v javnost pa je poslal pismo, v katerem se je kesal in opravičeval družini. Tatjana mu je oprostila nezvestobo, z njim odpotovala v Ameriko in leta 2009 sta se v Braziliji celo končno poročila. Zakon je traja štiri leta, nato sta se dokončno razšla, a sta ostala v dobrih odnosih.

Lepa Brena: Balkanke morajo vlagati v zakon

Lepa Brena, legendarna estradnica nekdanje Jugoslavije, je za Jutarnji list navrgla nekaj pametnih misli o zakonu in materinstvu. Letos sta z Bobanom Živojinovićem, nekdanjim teniškim igralcem, slavila 25-letnico poroke. Ne glede na to, da je Brena na stadionih po Jugoslaviji nastopala v izjemno krakih krilcih in bleščečih dekoltiranih živitcih, se je izkazalo, da je zelo tradicionalna in konservativna žena ter mati. O tem je pametno dejala, da mora vsaka Balkanka v zakon vložiti mnogo več truda kot njen mož: »Oni morebiti mislijo, da so mnogo žrtvovali za zakon, a ni tako. Ženska skrbi za otroke, kariero in zakon.« Očitno se je za zakon žrtvovala dovolj, da je ta še vedno trden.

So pa v zadnjem času v rumenih časopisih njeni sinovi, predvsem zato, ker delujejo kot razvajeni bogataški otroci. Lepa Brena je dejala, da ni bila popustljiva mama, da je večkrat zahtevala vojaško disciplino. A kljub temu je njen sin Viktor precej nepremišljen voznik, saj so ga ujeli, ko je dirkal z maminim maybachom. Lepa Brena je prepričana, da so mediji to zgodbo napihnili. V resnici je po njenem mnenju tako: v njihovi soseski so fantje zelo zgodaj začeli voziti kolesa, pa potem motorje in majhne avtomobile pikole, ki so jih dobivali za rojstni dan, in zato so zelo zgodaj razumeli motoriko vožnje avtomobila, ne pa tako kot ona, ki je za volan prvič sedla z osemnajstimi leti. »Fantom je treba včasih malo popustiti,« je prepričana Lepa Brena. Zanimivo pa je, da je bil s sinom tedaj v avtu tudi Boba, ki ga je zelo vneto zagovarjal pred policisti.

David Copperfield, čarovnik leta

Res ni pravice v Hollywoodu: najbolje plačana televizijska igralka lanskega leta Sofia Vergara je zaslužila manj kot najbolje plačani čarovnik David Copperfield. In to kljub temu da se povprečnemu gledalcu zdi, da so čarovniki tako ali tako preživeti zabavljači. Očitno ne. Copperfield je lani glede na Forbes zaslužil 64 milijonov dolarjev, Vergarova pa le 43 milijonov. Copperfield je najbogatejši čarovnik na svetu, njegovo skupno premoženje ocenjujejo na 800 milijonov dolarjev. Za kar pa veliko dela. Lani sicer ni začaral kitajskega zidu ali Kipa svobode, kar sta njegovi najbolj znani iluziji, je pa 638 nastopil v lasvegaškem MGM Grand Hotel & Casinos. Tudi drugi najbolje plačan čarovnik nastopa v Las Vegasu. To je dvojec Penn & Teller, ki skupaj nastopata že od sedemdesetih let. Tretji lanski zaslužkar pa je precej mlajši Criss Angel, ki velja za Copperfieldovega naslednika, vsaj kar zadeva televizijsko slavo.

Šestdesetletni Copperfield je nad svojimi zaslužki in zaslužki svojih kolegov navdušen, češ da ni boljše reklame za čarovnijo kot zaslužki v rangu Taylor Swift in Beyonce. Copperfield pa tudi ve, kako porabiti denar. Letos je denimo kupil novo hišo v Las Vegasu, ki je bila najdražja do sedaj prodana hiša v tem mestu, in sicer za 17,55 milijona dolarjev. Poleg tega uživa tudi na Bahamih, kjer ima kočo obdano z enajstimi otoki, sicer pa živi v stanovanju na Manhattnu, ki se razteza čez štiri nadstropja, od katerih je eno posvečeno le zbirki arkadnih iger. Živi s precej mlajšo francosko zaročenko Chloe Gosselin in njuno hčerko Sky.

Koliko vina lahko spije Kim Jong Un?

Japonski mojster sušija Kendži Fudžimoto, ki je zaslovel s knjigo o tem, kako je kuhal severnokorejskemu diktatorju Kim Jong Ilu, je postregel z novo podrobnostjo o prehranjevalnih navadah severnokorejskih voditeljev. Trdi namreč, da je na večerji, ki jo je imel aprila s Kim Jong Unom, diktator spil neverjetne količine bordojskega vina ter se ob tem hvalisal, da je večer prej popil deset steklenic francoskega vina.

Kendži Fudžimoto družino Kim pozna že od leta 1982, ko je očetu trenutnega voditelja za bajno plačo pripravljal suši. Po trinajstih letih dela je pobegnil na Japonsko, od tedaj pa svet oskrbuje s trači o prehranjevanju družine Kim. Kim Jong Un naj bi bil nor na švicarski sir, enkrat na teden naj bi jedel juho iz plavuti morskega psa za boljšo spolno kondicijo, svoje podrejene pa redno pošilja po svetu, da mu prinesejo specialitete. Tako si občasno privošči dansko svinjino, kitajske melone, češko pivo, uzbekistanski kaviar, tajske papaje, prinesli so mu tudi že hamburger iz restavracije McDonald's. Vsa njegova najljubša živila so shranjena v posebni shrambi, v njegovi vinski kleti pa naj bi bilo 10.000 steklenic vina.

Na omenjeni večerji, na kateri je v potokih tekel bordojec, je bilo po navedbah kuharja iz Kimove enote za zabavo šest brhkih mladenk. Navedbam Kendžija Fudžimota sicer ne verjamejo vsi. Kljub temu je bilo v ameriški diplomatski depeši, ki jo je objavil WikiLeaks, zapisano, da je bil kuharski mojster eden najpomembnejših virov informacij o Severni Koreji za japonsko obveščevalno službo.