Hokejisti Olimpije so v štirinajstih poskusih v EBEL le enkrat zmagali po rednem delu (Znojmo) in bili dvakrat boljši v podaljšku (Innsbruck, Gradec). Tivolska sezona gre po pričakovanjih, saj je moštvo z najnižjim proračunom v ligi prikovano na dno lestvice in brez možnosti za vidnejši mednarodni dosežek.

Trener Bojan Zajc pogreša dodano vrednost v moštvu, vodstvo kluba pa stabilnejše poslovne razmere. Finančni položaj kluba je še vedno na majavih nogah, zato hokejisti že pogrešajo izplačilo druge plače v celoti. »Res je, da zamujamo, a pri nas vedno traja, da prejmemo sponzorski denar. Povsem jasno je, da Olimpija še ne posluje na dovolj visoki ravni, a sem prepričan, da na koncu sezone ne bomo ustvarili novega dolga in da bomo v celoti poplačali igralce,« pravi predsednik kluba Marko Popovič.

Olimpiji naj bi se danes v Beljaku naposled pridružil kapetan Aleš Mušič, ki zaradi neporavnanih finančnih obveznosti ni želel začeti sezone v zelenem dresu. Po treh mesecih pogajanj je z vodstvom kluba v začetku tega tedna vendarle sklenil dogovor. Ker je razrešil klubski status, ga je na reprezentančni seznam za prihajajoči turnir na Bledu proti Belorusiji, Latviji in Franciji uvrstil tudi selektor Nik Zupančič, ki vzporedno deluje na jeseniški klopi.

Železarji so v sredo zvečer sestopili z vrha alpske lige, potem ko jih je v Podmežakli s 6:5 stresel Rittner Buam. Jeseničani so vodili že s tremi zadetki razlike, a so v zadnji tretjini močno popustili in po desetih zaporednih zmagah zabeležili prvi poraz v drugoligaški konkurenci. Čeprav naj bi alpska liga veljala za razvojno tekmovanje, med vodilnimi hokejisti v rdečem dresu ni nikogar od novega jeseniškega vala, kar veliko pove o viziji klubskega vodstva. Da so železarji še vedno daleč od nekdanje slave, so potrdili tudi na nedavnem celinskem pokalu, kjer so v konkurenci četverice klubov iz Madžarske, Poljske, Romunije in Slovenije končali na tretjem mestu.