Zmaga na mestnem derbiju je bila za Joseja Mourinha po debaklu na Stamford Bridgeu praktično nujna, le nekoliko bolj mirno pa je bilo ozračje okrog Pepa Guardiole in Manchester Cityja.

Oba kluba sta na pokalni tekmi želela poiskati pot iz krize, Mourinho je na igrišče zato poslal skoraj vse prvokategornike, nekaj rošad pa je bilo po tekmi s Chelseajem nujnih. Guardiola se je na drugi strani odločil, da prevetri napad in obrambo ekipe, kar bi se skoraj izkazalo za zadetek v polno.

Nicholas Otamendi in Vincent Kompany sta v osrčju obrambne vrste delovala zelo suvereno, kar je bila težava Cityja v celi letošnji sezoni. Guardiola je presenetil tudi z izbiro Pabla Maffea na desnem boku. Napadalca Raheem Sterling in Sergio Aguero sta se znašla na klopi, priložnost za igro od prve minute je dobil Leroy Sane. Pri Unitedu je v napadu spet začel Zlatan Ibrahimović, ki pa je v prvem polčasu odigral verjetno enega najslabših polčasov svoje kariere, v napadu je deloval popolnoma izgubljeno.

Ander Herrera ostaja ena redkih svetlih točk Unitedove sezone, tudi tokrat si je z učinkovitim vodenjem igre na sredini igrišča prislužil glasno skandiranje navijačev na Old Traffordu. Marcus Rashford je znova igral izjemno, tudi Luke Shaw na levem krilu pa je z dobro predstavo glasno potrkal na vrata prve postave. Igra obeh klubov iz Manchestra spet ni navdušila, odločilni zadetek je padel v deveti minuti drugega polčasa.

V kazenskem prostoru se je odlično znašel Juan Mata in žogo po tleh pospravil v levi spodnji kot vrat Willyja Caballera in s tem postavil tudi končni izid na tekmi. Resda gre za ligaški pokal, ki ga v Angliji posmehljivo imenujejo kar Mickey Mouse Cup, a zmaga na mestnem derbiju vseeno pomeni ogromno. To je bila za Pepa Guardiolo že šesta zaporedna tekma brez zmage, kar se Manchester Cityju še ni zgodilo, odkar ga poganjajo naftni dolarji.

Zelo zanimiv je bil tudi londonski obračun med West Hamom in Chelseajem. Kovači počasi začenjajo kazati predstave, s katerimi so lani navdušili strokovno javnost, tokrat pa so v pokalu po zelo dobri tekmi z 2:1 izločili Chelsea. Konec srečanja je zaznamovalo navijaško nasilje, saj na olimpijskem stadionu varnostne službe še niso našle učinkovitega načina za ločevanje gostujočih navijačev od domače publike. Posredovati je morala policija, do hujših izgredov pa vendarle ni prišlo.

Borussija napredovala šele po enajstmetrovkah

V Nemčiji so prav tako odigrali pokalna srečanja, na delu sta bila v sredinem večeru tudi munchenski Bayern in dortmundska Borrusija. Bayern je na bavarskem derbiju gostil vedno neugodni Augsburg in na igrišču povsem prevladoval, zmago pa je z golom za 3:1 šele v 93. minuti zapečatil David Alaba. V Dortmundu je bilo še bolj napeto, Berlinčani so se borili vse do enajstmetrovk, kjer je napredovanje rumeno-črnim zagotovil vratar Roman Weidenfeler.

V Italiji se nadaljuje boj za scudetto, po nepričakovanem porazu Milana proti Genovi (3:0) v torek so bila v sredo na delu vsa preostala moštva. Inter je z dvema zadetkoma kontroverznega Maura Icardija z 2:1 ugnal Torino, Juventus je s 4:1 odpravil Sampdorio, Roma je bila v gosteh boljša od Sassuola (3:1), Napoli pa je doma premagal Empoli (2:0).