Tudi na tretji tekmi evropskega pokala so košarkarji Olimpije proti precej kakovostnejšemu nasprotniku pustili všečen vtis, a jasno je, da je črta med tem in presenečenjem izredno debela. Izraelski Hapoel iz Jeruzalema je po mučenju v prvi polovici ure stvari postavil na njihovo mesto v zadnji četrtini in Ljubljančanom zadal tretji poraz v drugokakovostnem evropskem tekmovanju. Ob zmagi Ulma na gostovanju pri Kubanu je jasno, da bi bil tokratni preboj zmajev v drugi del prvovrstna senzacija.

Sobotno dogajanje na tekmi proti Ciboni, ko je Brandon Jefferson zaradi iskric v slačilnici iz igre vrgel le enkrat, na Olimpiji ni pustilo večjih posledic. Igralci so zadevo že naslednji dan razčistili, kot sta jo tudi Američan in trener Okorn. A slednji je moral dodatno energijo usmerjati v reševanje internih težav, namesto da bi jo v obrambo, ki jo njegovo moštvo v tej sezoni igra zares slabo. Tako je Ljubljančanom ob sicer gladki zmagi v ponedeljek 80 točk nasul celo Portorož, znova pa so mehko v obračun vstopili tudi sinoči, ko je v Stožicah gostoval Hapoel z zvezdniškimi posamezniki. Okorn je tako od samega uvoda besnel ob igrišču, po drugem zadetem košu Tarenca Kinseyja pa že v tretji minuti iz igre potegnil Devina Oliverja. Američan s potezo ni bil zadovoljen, kar je jasno in glasno izrazil ob korakanju s parketa, a mu je strateg zmajev z gesto hitro pokazal, kje mu je mesto.

Ko se je Oliver v 13. minuti vrnil v igro, je bil njegov pristop drugačen. Očitno je imel na klopi dovolj časa za razmislek o svoji predstavi, ob tem pa so se streznili tudi soigralci, ki so bolj zagrizli v obrambi. Hapoel je bil iz napada v napad bolj nemočen, pri tem pa ni izostajal niti prvi zvezdnik moštva Amar'e Stoudemire, ki se je pritoževal nad grobostjo Stevana Miloševića. Dogodki na parketu so ob koncu prvega polčasa predramili tudi zaspano publiko v Stožicah, ki se je prvič oglasila in z vzklikanjem »Olimpija, Olimpija« poskušala pomagati svojim ljubljencem, ki pa jim ni uspel priti do prvega vodstva na tekmi. Podobno je bilo tudi sredi tretje četrtine, ko so zmaji poravnali izid na 50, a nato storili serijo napak in gostom dovolili, da so pred zadnjo četrtino prišli do občutnejše prednosti.

Pri Olimpiji so kljub solidni igri v napadu manjkale točke najboljšega strelca Jeffersona, ki je prvi dosegel s črte prostih metov šele v 30. minuti. Američan ni imel veliko priložnosti za met, a je bila za to kriva nasprotnikova obramba, ki mu ni pustila dihati. Ko je napadalni navdih nekoliko padel še pri njegovih soigralcih, se je Hapoel v zadnji četrtini odlepil in vknjižil drugi par točk. »Zadovoljen sem z delom druge četrtine in delom tretje, kjer smo pokazali, da bi se dalo igrati s Hapoelom. A to je časovno dokaj omejena stvar. Tekmo smo znova odprli mehko in delali neumne osebne napake. Ni prave agresivnosti, a ko zagrizemo, pokažemo, da tudi to lahko. Za preobrat nam je nato zmanjkalo moči in kakovosti,« je povedal Gašper Okorn. Preostali izid 3. kroga v skupini D: Kuban – Ulm 62:77 (13:28, 29:46, 48:64, Rochestie 18; Sutton in Babb po 15).

V tretjem kakovostnem evropskem tekmovanju, Fibini ligi prvakov, so košarkarji Heliosa sinoči v drugem krogu doživeli drugi poraz. Na gostovanju pri Monacu so klonili s 55:59.