Po tesnem porazu proti aktualnemu prvaku iz Domžal je Zlatorog v tretjem prvenstvenem krogu doma visoko odpravil lokalnega tekmeca Tajfun. Gostom iz Šentjurja je največ sivih las povzročal njihov nekdanji igralec Igor Tratnik, ki je tekmo končal z 22 točkami, 11 skoki in statističnim indeksom 35. Krilni center se je letos poleti vrnil v Laško, potem ko je lani sprva zaigral za Krko, marca pa z Novomeščani prekinil pogodbo in se do konca sezone pridružil prav Tajfunu.

Sedemindvajsetletnik ima za seboj zanimivo in pestro košarkarsko kariero, ki jo je med drugim gradil tudi z igranjem na Islandiji, kamor ga je pred šestimi leti zvabil makedonski trener Borče Ilievski. Na skrajnem severu Evrope je branil barve treh klubov, nato pa se leta 2012 vrnil v Slovenijo k matičnemu klubu iz Grosupljega. A ne zgolj do košarke, Tratnik goji veliko ljubezen tudi do letalstva, kar ni nenavadno, saj je bil njegov oče vojaški pilot. Licenco za komercialne polete je že pridobil, zato se po končani košarkarski karieri spogleduje s pilotsko.

Naziv za najboljšega posameznika tretjega kroga košarkarskega državnega prvenstva je tokrat le za las zgrešil Jakob Čebašek, ki je za zmago svojih Hopsov nad Podčetrtkom prispeval 26 točk, devet skokov in imel statistični indeks 34. Na tretjem mestu je pristal Olimpijin organizator igre Jan Barbarič, ki ni prizanašal svojim nekdanjim soigralcem iz Portoroža in jim nasul 18 točk, soigralcem pa podelil še sedem asistenc. Četrti je bil član Krke Matic Rebec (zmaga proti Lth Castings, 14 točk, osem asistenc in sedem skokov), peti pa Američan v dresu Rogaške Darwin Davis Junior (zmaga proti Primorski, 18 točk in tri asistence). Glasove je prejel še košarkar Heliosa Simo Atanacković, a premalo, da bi bil uvrščen med najboljšo peterico.

Košarkar 3. kroga SKL

Dnevnik

PODATKI

5

2

3

10

1

točke

JAKOB

ČEBAŠEK

JAN

BARBARIČ

MATIC REBEC

DARWIN

DAVIS JR.

IGOR TRATNIK

Zlatorog

Hopsi

Krka

Union Olimpija

Rogaška

27 let

21 let

25 let

21 let

23 let

organizator igre

krilo

organizator igre

branilec

branilec

Skupni vrstni red

7

10

10

5

10

MARKO PAJIĆ

NIKOLA GAJIĆ

MATIC REBEC

MARKO

LUKOVIĆ

IGOR

TRATNIK

Primorska

Zlatorog

Krka

Šenčur

Krka

24 let

25 let

24 let

27 let

21 let

krilo

organizator igre

krilo

branilec

krilo

Ocenjujejo Peter Vilfan, Dušan Hauptman, Jaka Daneu in športna redakcija Dnevnika