Ob vstopu v stanovanje dobimo vtis, da smo se znašli v pritlični atrijski hiši. Zasnova stanovanja v kompleksu Situla je odlična, saj je v središču le-tega manjši atrij, ki v dnevni prostor in spalnico prinaša svetlobo.

Svetli prostori ustvarjajo vtis prostornosti

Lastnik stanovanja je poslovnež, katerega želja je bila, da ostanejo prostori čim bolj svetli, hkrati pa ustvarjajo vtis prostornosti. Tem usmeritvam sta pri ureditvi stanovanja sledila arhitekta Meta Kutin in Tomaž Ebenšpanger s premišljeno zasnovanimi pohištveni kosi.

Skoraj vsa oprema je niz belih omar

Oprema je pravzaprav zelo preprosta. Niz belih omar, ki obiskovalce vodi od vhoda do dnevnega prostora, združuje vhodni predprostor, razkošno garderobo, delovni prostor s knjižnico, kuhinjo in utiliti, v njih pa je prostor za shranjevanje vseh potrebščin.

Nadih japonskega dizajna

Mehko oblazinjeno pohištvo – siva zofa kot osrednji element – dodaja preprosti ureditvi domačen pridih. Podobno tudi miza iz masivnega hrasta s klopmi daje občutek udobja v prostoru. Miza v elegantnem dizajnu spominja na japonski stil in estetiko, kar še poudarja originalna papirnata svetilka, obešena nad njo.

Košček narave z drevesom

Minimalni detajli, izčiščen koncept in bela barva puščajo prostore odprte, zračne ter umirjene. V atriju središču stanovanja raste japonski javor, ki lastnika, ki je popotnik po svetu, spominja na to daljnovzhodno deželo. Ko se z letnimi časi spreminjajo barve drevesnega listja, se z njim spreminja tudi ozračje v drugih delih stanovanja, drevo pa prinaša v urbano stanovanje košček narave.