O Timu Gajserju je bilo napisanega ogromno, njegov naslov svetovnega prvaka v premierni sezoni v elitnem motokrosističnem razredu pa je odmeval tudi po svetu.

Honda, s katero tekmuje Gajser, je slovenskega talenta želela med najboljše uvesti počasi. Po zmagi v prvenstvu Moto2, so ga poskušali še eno sezono zadržati na šibkejših motorjih, a je mladi Makolčan vodilne pri Hondi na testiranjih prepričal, da se na 450-kubičnem motorju počuti še bolje.

Z naslovom prvaka osupnil tudi strokovnjake

Pričakovanja pred krstno sezono v elitnem razredu niso bila visoka, nato pa je Gajser zmagal že na uvodni dirki v Katarju. Njegov niz se je nadaljeval. Na prvih šestih dirkah je kar štirikrat zmagal, na preostalih dveh pa je stal na stopničkah za zmagovalce, ne glede na razmere na progi.

Ko se je sezona prevesila v drugo polovico, je bil naslov svetovnega prvaka iz dirke v dirko bližje. Tako je tudi slovensko javnost zajela motokrosistična evforija, kakršne za šport, ki je bil v Sloveniji zelo zapostavljen, ne bi pričakovali.

Celotno sezono Tima Gajserja so spremljale tudi kamere proizvajalca opreme Fox, z njihovimi posnetki pa je nastal video povzetek neverjetne sezone Slovenca v dveh delih. Video ponuja kombinacijo posnetkov z dirk, podkrepljeno z izjavami Tima, očeta Bogomirja in vodje dirkalnega dela Hondine ekipe, ki so predstavili svoje poglede na dosežke letos najboljšega motokrosista sveta.

Uspehi so mu odprli tudi vrata v ZDA. Gajser je že za prihodnjo sezono namreč dobil ponudbo, da se preizkusi še v njihovem, finančno mnogo bolj mamljivem tekmovanju, a se je odločil, da bo vsaj še sezono dirkal v Evropi.