Lewis Hamilton je bil do sedaj v ZDA več kot uspešen, saj je na petih dosedanjih dirkah zmagal štirikrat (eno zvezdico si je prislužil še v Indianapolisu), z novo zmago pa je na najvišjo stopniško stopil 50. v karieri. Zato je bilo pred startom jasno, da bo napadel z vso močjo, Nico Rosberg pa je že začel preračunavati, kaj in kako ga letos lahko pripelje na najvišjo stopničko.

»Poskušal sem vse, da bi bolj pritiskal na Hamiltona, a več se ni dalo iztisniti iz dirkalnika. Lewisu se je videlo, da vozi na vse ali nič, drugo mesto pa ni slabo glede na celotno dogajanje. S tem sem obdržal še kar udobno prednost,« je bil zadovoljen Nico Rosberg. Nemec ima trenutno 26 točk prednosti, prvenstvo pa lahko odloči že v nedeljo v Mehiki. Rosbergu do konca sezone sploh ni več treba zmagovati, Hamilton pa sam ne odloča več o svoji usodi, saj mu morata na pomoč priskočiti tudi sreča in smola tekmeca.

Če bi Rosberg na preostalih treh dirkah sezone vedno zasedel drugo mesto, zmagal pa bi Hamilton, bi Nemec v Abu Dabiju postal svetovni prvak, kar pomeni, da ima Hamilton na voljo le dve možnosti: dobiti mora vse dirke, Rosbergu pa mora na eni od dirk močno spodrsniti. »Letos sem imel le jaz težave, a lahko se zgodi, da določen dirkalnik brez napake zdrži vso sezono,« pravi Lewis Hamilton, ki je dodal, da se je že v ZDA malce zbal za tehniko v sovjem dirkalniku. »Zdaj Lewis sliši zvoke iz motorja, ki jih prej ni, malce je postal paničen, a povsem brez razloga,« meni vodja ekipe Mercedes Toto Wolff, Hamilton pa odgovarja, da glede na minule dogodke ne more veliko vplivati na to, kakšne prisluhe ima med vožnjo.

Dirka sama ni bila ravno najbolj razburljiva, posebno v ospredju ne, bolj se je dogajalo v obeh zasledovalnih ekipah, pri Red Bullu in Ferrariju. Pri Red Bullu je Max Verstappen napravil napako in zavil v bokse, čeprav mehaniki o tem niso vedeli nič, temu primerna pa je bila zmešnjava pri menjavi pnevmatik. »Bila je moja napaka, en krog pred tem so mi sporočili, da naj bolj pritiskam, jaz pa se razumel, da moram zaviti v bokse. Škoda, ker bi zagotovo lahko dobil lepo število točk,« je dodal Max Verstappen. Pri Ferrariju so Kimija Raikkonena na stezo spustili brez dobro privitega zadnjega desnega kolesa, zato se je moral Finec ustaviti na izvozu iz boksov, ekipa pa je dobila kazen 5000 evrov. »Videl sem neko iskrenje. Ko so mi rekli, naj ustavim, mi je bilo takoj jasno, da je šlo nekaj hudo narobe. Na malem semaforju se mi je prikazala zelena luč in jaz sem seveda speljal,« je povedal Finec.