Lewis Hamilton je na dirkališču v ZDA, ki mu zelo ustreza, tam je namreč slavil še petič, ujel še zadnji vlak za priključek Nicu Rosbergu in boj za naslov svetovnega prvaka.

Britanec je odlično opravil s sobotnimi kvalifikacijami in se edini spustil pod mejo minute in 35 sekund za krog, tokrat pa ni zatajil niti na štartu in brez težav ohranil vodstvo. Iz prve vrste je štartal tudi Nico Rosberg, a za vrat mu je dihal Avstralec Daniel Ricciardo.

Räikkönen hiter, a ga je izdala oprema

Voznik Red Bulla ga je po nekaj zavojih prehitel, a se mu je Nico Rosberg kasneje oddolžil in začel lov na Hamiltona, a je bil tokrat v Austinu aktualni svetovni prvak premočan.

Zanimiv boj je potekal tudi v ozadju, kjer je Kimi Räikkönen prikazal morda najboljše dirkanje v letošnji sezoni, a mu tudi po zaslugi zgrešene klubske taktike - ob izvozu iz boksov je prišel za Fernanda Alonsa in Jensona Buttna - ni uspelo poseči v boj za sam vrh. Na koncu ga je izdal dirkalnik in v 39. krogu je predčasno končal z dirko, pogledoval je proti levemu zadnjemu kolesu.

Verstappen s prihodom v bokse presenetil mehanike

Za nekaj razburjenja je poskrbel še Max Verstappen, ki je s prihodom v boks povsem presenetil Red Bullove mehanike, a se jim je nato opravičil, saj je mislil, da so ga preko radijske zveze poklicali v bokse.

Na tretjem mestu je dirko končal Ricciardo, ki tretje mesto prepričljivo drži tudi v skupnem seštevku. Do konca prvenstva so še tri dirke, Lewis Hamilton pa za vodilnim Nicom Rosbergom zaostaja 26 točk, ki jih bo težko nadoknadil, če Rosberg ne bo naredil kakšne večje napake.