Pevski zvezdnik Sting ima že šestnajst let v lasti posest Il Palagio blizu Firenc. Na posesti goji oljke, grozdje in sadje. Ker pa zemlje seveda ne obdeluje sam, najema delavce. V preiskavi italijanske policije se je izkazalo, da je lani skoraj 40 delavcev na njegovi posesti delalo brez potrebnih dokumentov, da so bili prosilci za azil, ki so bili plačani štiri evre na uro. Delavci so bili večinoma iz Pakistana in afriških dežel, na pevčevo posest pa jih je pripeljalo podjetje, ki je povezano z mafijskimi združbami. V preiskavi so priprli enajst ljudi, ki so skupno vodili operacijo zaposlovanja oziroma, bolje rečeno, izkoriščanja priseljenskih delavcev.

Sting je bil nad novico zgrožen, saj je zatrdil, da o tem ni vedel ničesar. Pripravljen je sodelovati z italijanskimi oblastmi in krivce pripeljati na sodišče, da bi zadevi prišli do dna in da se kaj takega ne bi več ponovilo. Italijanska policija je potrdila, da glasbenik ni vedel za dogajanje na posesti in za izkoriščanje delavcev, skušajo pa še ugotoviti, kdo na posesti je dovolil zaposliti nelegalne priseljence. Ironija je, da je na njegovem albumu, ki bo izšel prihodnji mesec, tudi nekaj pesmi, posvečenih priseljenski krizi. Ob objavi novice je dejal, da je morebiti celo dobro, da je ta v zvezi z nelegalnim zaposlovanjem priseljencev, saj bo zdaj svetovna javnost pozornejša na ta problem.

Sting je s svojo toskansko posestjo zelo zadovoljen. V trgovini v kraju Figline Valdarno, kjer je posestvo, prodajajo vse njegove ekološke proizvode, vključno s salamo, medom in vinom sister moon, ki je bilo na veronskem OperaWine razglašeno za eno najboljših lanskih italijanskih rdečih vin, na kar je bil glasbenik izjemno ponosen. Še posebno zato, je priznal, ker večino svojega življenja ni imel pojma o vinu, saj izhaja iz pivopivske britanske kulture.

Stingovo posestvo, natančneje vilo na njem, lahko tudi najamete za 7000 evrov na teden.