V prostornejših predsobah si lahko omislimo klop. Prednost klopi je, da jo lahko uporabimo kot odlagališče in sedišče hkrati. Če imamo več otrok, je ob odhodu z doma na njej dovolj prostora za vse. Ob besedi klop marsikdo pomisli na rustikalen kos opreme, vendar to že dolgo ne drži več.

Klop kot uporaben in moden element

Pred nekaj leti so bile modne in priljubljene plastične klopi. Seveda so tudi lesene klopi lahko sodobno oblikovan, eleganten kos opreme. V spodnjem delu je lahko dodatna polica za odlaganje čevljev in copatov. Klop je lahko del pohištvenega elementa v predsobi, ki združuje steno za obešanje z ogledalom, predalnike za ključe, rokavice in šale ter polico za čevlje in copate. Ko vanj vključimo še osvetlitev, si zasluži častno mesto v vsakem domovanju.

Tabure za manjše prostore

Manj prostora kot klop zavzame tabure; lahko je pravokoten ali kvadraten ali okrogel. Za ozke predsobe so najprimernejši elipsasti, saj so lahko zelo ozki in daljši. Ko pridejo obiski, ga lahko uporabimo kot dodatno sedišče v dnevni sobi. Tudi tabureji so iz različnih materialov. Najpogostejši so takšni iz blaga ali usnja, lahko pa so tudi leseni in plastični. Nekateri so votli, s pokrovom, in vanje lahko pospravimo copate za goste.

Kakršen koli zanimiv sedež

Seveda lahko v predsobo postavimo kakršen koli sedež. Morda imamo zanimiv stol, ki ne sodi v jedilnico? Ali pa majhen foteljček, za katerega ne vemo, kam bi ga dali? Tak poseben kos lahko uspešno popestri predsobo, za povrh pa je še nadvse uporaben!

Vir: www.prostorama.si