Če košarkarji Olimpije na drugi tekmi evropskega pokala na gostovanju pri Ulmu niso izpolnili prvega cilja, ki je bil zmaga, so dosegli drugega. Uspel jim je nizek poraz s petimi točkami razlike, kar bi bilo lahko ob predvidenem poteku dogodkov v skupini D ključno pri možnostih za napredovanje Ljubljančanov v drugi krog.

Da košarkarji Olimpije v letošnji sezoni bolj kot na obrambo stavijo na napad in hitro igro, je zdaj že jasno. Ko se na drugi strani pojavi ekipa, ki goji enak stil, je atraktivna košarka neizbežna. Ljubljančani so sinoči v Ulmu z gostitelji neumorno tekali po parketu in za met izkoristili praktično vsako priložnost. Pri preciznosti je bilo natančnejše nemško moštvo, ki pa se mu kljub kar 20 izgubljenim žogam Olimpije od nasprotnika ni uspelo odlepiti. Ko so zmaji na začetku zadnje četrtine zaostajali le še za točko, se je zdelo, da bo o zmagovalcu odločala tesna končnica, a je sledil velik padec. Za končen nizek poraz ima največ zaslug Brandon Jefferson, ki je v zaključku dosegel dve neverjetni trojki, sicer pa je izza črte 6,75 metra zadel kar osem od enajstih metov in tekmo končal pri 28 točkah.

»Storili smo veliko napak v obrambi in izgubili preveč žog, kar moramo popraviti. V letošnji sezoni smo izgubili kar precej tesnih tekem, a sem prepričan, da se bodo stvari obrnile. Verjeti moramo vase in v delo trenerja, pa bo,« je po porazu povedal Brandon Jefferson.

Preostali izidi 2. kroga v skupini D: Valencia – Hapoel 77:81 (16:20, 36:41, 58:61, strelca), Kuban prost.