Na dunajskem plesu kroglic so imeli Velenjčani maksimalno smolo, saj so, čeprav so bili nosilci, od 16 možnih nasprotnikov dobili najtežjega. Ekipa Füchse Berlin je skupaj s Flensburgom in Kielom vodilna v nemški ligi in polna zvezdnikov, kot so nemški reprezentanti Silvio Heinevetter, Paul Drux in Steffen Fäth, Hrvata Jakov Gojun, Drago Vuković in Krešimir Kozina, Danec Hans Lindberg, Srb Peter Nenadić, Čeh Petr Stochl, Norvežan Kent Tönnesen, Šved Mattias Zachrisson, v ekipi pa je tudi 18-letni slovenski vratar Mark Ferjan. Tekmeca v zadnjem krogu pred skupinskim delom je dobila tudi Ribnica, ki se bo pomerila z romunsko Timisoaro. Gorenje bo prvo tekmo 19. ali 20. novembra igralo doma, povratno 26. ali 27. v gosteh, Ribničani pa ravno obrnjeno.

Precej lažje delo, kot jih čaka z Berlinčani, ki so nedavno zmagali na neuradnem klubskem SP v Katarju (v finalu so premagali francoski PSG), so imeli z Metalurgom. Proti gostom iz Skopja so že po dobrih osmih minutah vodili kar s 6:1, Makedonci pa so v 16 minutah dosegli le en zadetek. Metalurg, ki je na prvih petih tekmah v letošnji Sehi petkrat igral doma, prvič pa gostoval šele prejšnji torek v Zagrebu, je tudi v nadaljevanju deloval nebogljeno. Sredi drugega polčasa si je Gorenje prvič priigralo rekordno prednost devetih zadetkov (21:12), ki jo je nato ponovilo še dvakrat (22:13, 23:14). Domači vratar Rok Zaponšek je do 52. minute zbral 14 obramb, pri čemer je ustavil kar 52 odstotkov strelov, v polju pa je prednjačil Matjaž Brumen s šestimi zadetki iz sedmih poskusov.

Metalurg, pri katerem glavni zvezdnik ni igralec, ampak 66-letni hrvaški trener Lino Červar, ki je na klubski klopi že od leta 2009 (sočasno je tudi selektor Makedonije), je v končnici vsaj delno omilil zelo visok poraz v Rdeči dvorani. Makedonci so zadnjih pet minut dobili z delnim izidom 4:0. »Bili smo boljši in zasluženo smo zmagali. Zelo sem zadovoljen z igro v obrambi, ob kateri smo lahko prikrili tudi kakšno napako v napadu,« je dejal Gorenjev trener Borut Plaskan.